„Z mého odboru odchází paní vedoucí, je vypsáno standardní výběrové řízení, které už běží. Nicméně není to v rámci žádné čistky, paní vedoucí odchází po dohodě, nebyla tam žádná výpověď nebo něco takového," řekl Skopeček na adresu Šmídové, která byla v roce 2008 v nastupující Rathově krajské vládě radní pro sociální věci.

Skopeček žádné dramatické personální změny neočekává 

O pár měsíců později ale rezignovala kvůli možnému střetu zájmů. Byla totiž zároveň ředitelkou berounského úřadu práce a podle ministerstva vnitra nebyly tyto funkce slučitelné.

Dramatické personální změny Skopeček neočekává, mohou ale podle něj odcházet jednotlivci. „Plánuji zadat audit na jeden náš projekt. Pokud by se tam objevily nějaké potíže, tak to nevylučuji, ale nečekám žádné dramatické personální zemětřesení," uvedl.

Rakušan nevyloučil změny na oddělení cestovního ruchu

„Zatím jsem ani s paní hejtmankou jako její statutární zástupce nejednal o termínech nějakých personálních změn, takže zemětřesení, nemám pocit, že by se chystalo," vyjádřil se podobně hejtmančin náměstek Vít Rakušan (STAN).

Nevyloučil však organizační změny na oddělení cestovního ruchu v souvislosti se zamýšleným vznikem krajské turistické kanceláře, která bude novou organizací kraje. Koncepci této agentury i její právní formát chce Rakušan představit v lednu či nejpozději v únoru. Velkým úkolem bude podle něj také najít ředitele této nové turistické organizace.

Čtěte také: Středočeský kraj chce příští rok hospodařit s více než 20 miliardami korun