"Za město je všechno připraveno, ale čekáme na poslední povolení od Povodí Vltavy," vysvětlil mluvčí, proč muselo být zahájení stavby odloženo. "Neočekáváme, že to budou měsíce, je to jenom drobné administrativní zdržení," dodal Hofman.

U Trojského zámku v Praze se 2. prosince odpoledne zřítila do Vltavy betonová lávka pro pěší. Podle informací záchranářů se při pádu zranili čtyři lidé. Snímek je ze 3. prosince.
Trojská lávka se začne stavět v půlce října. Bude stát téměř 130 milionů korun

Původní lávka mezi Císařským ostrovem a Trojou se zřítila 2. prosince 2017 a zraněni byli čtyři lidé, z toho dva vážně. Město každému dalo 50 tisíc korun a na dalším odškodnění se domluvilo letos v lednu s pojišťovnou. Policisté obvinili dva muže z obecného ohrožení.

Nová lávka bude čtyři metry široká a bude sloužit pěším i cyklistům. V případě potřeby po ní bude moci přejet i sanitka. Jejím základem bude ocelově vyztužená konstrukce, bude mít životnost 100 let a neměla by zevnitř korodovat.

Dělníci začali 7. prosince s bouráním Trojské lávky v Praze, která se zřítila 2. prosince.
Nová lávka spojí Stromovku a Troju do roka. Už nebude padat, slíbil radní

Praha má s mosty dlouhodobě problémy. Ve špatném stavu je několik mostů přes Vltavu, mezi nimi například most Legií, Hlávkův nebo Palackého most. Město prostřednictvím Technické správy komunikací zkoumá jejich stav. Loni musel být na na několik týdnů uzavřen pro MHD a auta Libeňský most, v plánu je jeho celková rekonstrukce.