Řidička osobního automobilu Renault Mégane totiž při nepovoleném parkování nedaleko vchodu do Komerční banky dostatečně nezabrzdila svůj vůz a ten se již v její nepřítomnosti samovolně rozjel.

„Ještě že v tu dobu nikdo nešel po chodníku," shodli se kolemjdoucí lidé po pohledu na vozidlo, které se asi po dvaceti metrech zastavilo o kamenný sloup u vstupu do nemovitosti, kde kdysi působila také redakce Kutnohorského deníku. Vzhledem k tomu, že se auto pohybovalo velmi pomalu a ještě ho zbrzdily zbytky sněhu, byla hmotná škoda minimální.

Řidička osobního automobilu měla v autě zařazený neutrál a zřejmě zapomněla zatáhnout ruční brzdu, jelikož pospíchala do banky, která je v ulici Tylova.

Podobná nehoda se stala téměř před osmi lety jen o několik metrů výše - na Palackého náměstí, kde se osobní automobil rovněž samovolně rozjel, z mírného kopce nabral rychlost a po přibližně dvě stě padesáti metrech narazil do budovy bývalých potravin. Na kuriozní kolizi tehdy doplatila chodkyně naštěstí jen lehkými poraněními.