Ta se zachovala velice duchapřítomně, když se stala nehoda jejímu dědečkovi, se kterým byla na procházce. Bylo to ve středu vpodvečer v okolí Kralup, kam si děda s vnučkou vyrazili do okolí Dvořákovy cyklostezky. Přišel ale malér: muž uklouzl na srázu, uhodil se do hlavy a zůstal nehybně ležet.

Pomoc je třeba hledat na cyklostezce, pochopila dívenka. Zastavila projíždějícího cyklistu, který mobilem přivolal pomoc - a u zraněného muže počkal. K místu neštěstí vyjeli záchranáři i hasiči. Od počátku bylo zřejmé, že bude vítaná jejich pomoc s transportem pacienta; šlo totiž o obtížně přístupný terén. Dívka zatím utíkala asi dva kilometry pro babičku.

Směrem k dědečkovi naopak utíkali příslušníci záchranných složek. I oni museli po svých; s technikou se dostali jen k řece - a pak je čekaly dva kilometry pěšky. Nejprve dorazili hasiči, kteří zraněného naložili na nosítka a nesli směrem k sanitce. Od ní jim v ústrety naopak spěchali zdravotníci s pojízdným lehátkem. Odborná pomoc tak přišla nejdřív, jak jen to bylo možné. Velkou zásluhu má na tom i dívenka, která pochvalu dozajista nedostala jen od hasičů…