Středočeská Hanka má aktuálně na cvičení čas, a tak se do toho opřela pořádně. Našla si ve svém okolí kurzy jógy, 
v týdnu byla cvičit a také si vyzkoušela nordic walking. Protože je po nemoci, chodí na rehabilitace. Nedaleko odtud se pak přesouvá do plaveckého bazénu.

„Když jsem byla ve fitku v Čestlicích, říkali mi tam, že je lepší, když se budou dělat taková cvičení, jako třeba nordic walking. Ale tam mají i běžící pásy a tak jsem si šla posilovat ještě břicho a svaly," svěřila se Hana Cihlářová. Cvičení v posilovně se jí líbilo, protože tamní návštěvníci jsou podle ní veselí a plní elánu, což ji správně motivuje.

Podle posledního měření má za dva týdny dole čtyři kilogramy. Velká zkouška ji čeká o víkendu, protože v sobotu slaví narozeniny a přijede jí na návštěvu dcera. „Plánuju, že něco upeču, ale k obědu bude něco dietního, jako například kuřátko. A potom vyrazíme na geocatching," plánuje Hanka, která se věnuje této zálibě, kdy pomocí přístroje GPS hledá ukryté poklady.

Schody jako cvičení

Logo reality show Fit s Deníkem.Kateřina Čelakovská si o víkendu vyrazila na hory, kde celý den lyžovala, takže pohybu se také věnuje. Protože je 
v práci někdy i déle, nestíhá pravidelná skupinová cvičení. Po ránu si dává sedy, lehy 
a rozhodla se cvičit power jógu podle DVD Václava Krejčíka.

„Než jsem se otočila, už byl zase v jiné poloze, a tak jsem si zvolila jógu na zemi. Nejvíce mi jde poloha mrtvola a střecha. Stůl ale nedám. I když mám ohebné klouby, úplně přesně, jako on, pod sebe ruce neposkládám," popisuje Katka.

Ještě jedno cvičení podstupuje každý den. Protože jim nefunguje v domě výtah, dává si několikrát denně výšlap do 102 schodů. Zrovna včera si zapomněla doma mobil, a tak si to ráno dala hned dvakrát. 
I s vyběhnutím. Ale běhání jako takové si také ráda dopřeje. Bydlí nedaleko Tančícího domu, takže si často vybírá cestu po nábřeží nebo zajede za kamarádkou, která bydlí u Stromovky.

Ve čtvrtek večer si Katka připravila v práci zeleninový salát s mozzarellou. Tady naráží trochu na překážky, protože nikdy nebyla zvyklá jíst zeleninu. „Maximálně si dám rajčata nebo okurku. Jinak si vše dám radši v takové podobě, která se prožene ještě přes prasátko," žertuje Katka.

Spolu s poradcem Václavem Krejčíkem spolu konzultují průběh hubnutí a na jídelníčku se tak postupně domlouvají. Kateřině totiž nevadí, když vynechá přílohy, bez těch se klidně obejde. Jenom se zeleninou to jde pomaleji. Slíbila si také, že si více bude hlídat, co přesně jí.

Čtěte také: Ženy chtějí zhubnout a znovu se cítit dobře