„Utrpěl zranění na hlavě a z rány silně krvácel. Muži spolu začali komunikovat a zraněný žádal taxikáře, aby nikoho nevolal, že je v pořádku. Této prosby však zachránce nedbal, odešel ke svému autu a zavolal na tísňovou linku 158," řekla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Za okamžik na místo přijeli unhošťští policisté, kteří po zraněném sedmatřicetiletém řidiči začali pátrat. Našli jej v objektu firmy v Buštěhradu. Poskytli mu první pomoc a vyčkali do příjezdu rychlé záchranné služby, která jej převezla do kladenské nemocnice.

Tepenné krvácení

„Tam lékaři konstatovali, že měl tepenné krvácení, které jej ohrožovalo na životě. Svým včasným zásahem mu tak policisté zachránili život. Poděkování také patří taxikáři, který jako jediný zastavil na místě havárie a šel zraněnému pomoci," zdůraznila Michaela Nováková.

Policisté následně zjistili, že řidič z havarovaného auta zmizel, protože usedl za volant pod vlivem alkoholu. Byla mu naměřena hodnota 1,22 promile. Nejprve navíc strážcům zákona tvrdil, že nabouraný vůz vůbec neřídil, což vyvrátil svědek i následné zajištění stop na místě a v okolí události.

Čtěte také: Muž si podřezal žíly v autě, zachránili ho policisté