Na sjezdovky u areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku míří tento týden méně lidí, odradil je déšť. „Teď se to pohybuje kolem sto až tři sta návštěvníků za den," řekl dnes ČTK provozovatel Jaroslav Krejčí. Počet návštěvníků ale na konci týden poroste, v areálu se koná závod a také začínají prázdniny v nejbližších okresech, na Táborsku a Příbramsku. Na svahu leží 80 až 110 centimetrů sněhu.

Čtěte také: Středočeská lyžařská střediska hlásí úbytek návštěvnosti

Na výrobu sněhu už asi nebudou dostatečné mrazy

Ve středisku Kvasejovice na Příbramsku návštěvnost také výrazně klesla, vlek na hlavním svahu ale zůstává v provozu. „Sníh hodně ubyl, ale průměrně je na svahu 60 centimetrů," uvedl provozovatel Petr Kroužil. Dosněžování zatím neplánuje, podle něj už zřejmě nebudou na výrobu sněhu dostatečné mrazy.

Rezervní zásoby sněhu už rozhrnuli v areálu Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy, podmínky pro lyžování zůstávají ideální, na sjezdovce je zhruba 80 centimetrů sněhu. „Návštěvnost pomalu a pozvolna klesá, o víkendu se vždy prudce zvedne, ale ty časy, kdy na sjezdovce bylo i 300, 400 lidí, to už je pryč," řekl provozovatel Jan Zenkl.