„Výstavba nové cyklostezky byla zahájena na začátku loňského října a jsme rádi, že se nám podařilo stihnout její otevření s měsíčním předstihem oproti původnímu plánu. Občané Prahy ji tak mohou začít využívat již nyní na samotném začátku cyklistické sezóny,“ říká náměstek generálního ředitele Technické správy komunikací (TSK) Matěj Fichtner. Součástí výstavby cyklostezky byly také úpravy stávajících zastávek MHD, dopravního značení i sadové úpravy a přeložky veřejného osvětlení.

Otevření nové cyklostezky si nenechali ujít ani náměstek primátorky Petr Dolínek a starosta MČ Praha-Běchovice Ondřej Martan. Ti se zástupci TSK a zhotovitelem zahájili její provoz. „Běchovice jsou jednou z opravdu dynamicky se rozvíjejících městských částí Prahy a jsem rád, že se nám daří naši městskou část neustále zvelebovat a zpříjemnit tak život a cestování nejen místních, ale i ostatních obyvatel Prahy,“ říká starosta Běchovic Ondřej Martan.

Internetový bavič Kazma, vlastním jménem Kamil Bartošek, podpořil handicapované cyklisty.
Kazma podpořil handicapované cyklisty. Padne sázka o veřejné ponížení?

„Pro tento rok se nám podařilo prosadit zásadní navýšení finančních prostředků pro rozvoj cyklistiky v Praze. Zájem o tento způsob přepravy neustále roste a naším úkolem je zajistit, co nejlepší podmínky pro bezpečnou a komfortní jízdu. Jsem tedy velice rád, že se nám to daří a tato nová cyklostezka je toho důkazem,“ uvedl Petr Dolínek.

Prostřednictvím Technické správy komunikací investovala Praha v loňském roce více než 33 milionů korun do projektů, které zlepšily podmínky pro cyklisty na celém území Prahy. Dalších 17,6 milionů korun poskytla městským částem jako účelovou dotaci na přípravu nebo na samotnou opravu povrchů či výstavbu nových cyklostezek a v letošním roce se počítá s investicemi ve výši téměř 100 milionů korun.

Jan Kavalír jezdí denně do práce přes dvě stě kilometrů
Start ve dvě ráno a přes 200 kilometrů denně. Tak vypadá květen cyklisty Honzy