Všetečný chlapec, který nudu na ubytovně zahání většinou běháním a skákáním po chodbách, z čehož ostatní nájemníci nejsou příliš nadšení, objevil tentokrát sirky nebo zapalovač. Protože se ale rozhodl oheň rozdělat nejspíše přímo na posteli, vymklo se jeho počínání brzy kontrole a plameny v momentě pohltily polštář a posléze další lůžkoviny.

Kluk se vylekal a utekl. Než stačili dospělí zareagovat, v pokoji už šlehaly plameny. „Událost nám byla nahlášena v pondělí dopoledne krátce po deváté hodině. V 9.42 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu a z místa odjeli po půl jedenácté. Na místě bylo celkem osm hasičských vozidel. Zasahovali hasiči ze Slaného, Kladna a dobrovolníci ze Zlonic.

Objekt musel být evakuován a odvětrán. Přímá škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun a uchráněn další majetek v hodnotě 300 tisíc korun," řekl vyšetřovatel hasičů Jiří Pospíšil. Nikdo sice nebyl při požáru zraněn, ale jak doplnila mluvčí záchranky Petra Effenbergerová, zdravotníci museli uklidnit ženu, která utrpěla šok.

Zničený pokoj a zakouřený objekt ubytovny bude nutné uvést za nemalé náklady do původního stavu. „Případ je nyní kvalifikován jako veřejné ohrožení, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.