Uchazeči mohou předkládat své projekty a žádat o jejich podporu z následujících fondů:

Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS,

Středočeský Fond vzdělávání, sportu, volného času a primární prevence,

Středočeský Fond kultury a obnovy památek,

Středočeský Humanitární fond,

Středočeský Fond cestovního ruchu,

Středočeský Fond podpory malého a středního podnikání,

Středočeského Fondu rozvoje obcí a měst,

Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství.

Žádosti je možné podávat v termínu od 4. listopadu 2013 od 9 hodin do 20. prosince 2013 do 14 hodin prostřednictvím internetové aplikace na webové adrese http://dotace.kr-stredocesky.cz/.

Zároveň se žádosti podávají písemně na příslušném formuláři vygenerovaném internetovou aplikací podáním na poště nebo osobně na podatelně Krajského úřadu Středočeského kraje, Zborovská 11. Praha 5.

Žadatel smí v daném roce podat na jeden projekt (akci) pouze jednu žádost o dotaci. Žádosti o dotaci ze Středočeského Fondu hejtmana na zmírnění následků živelních katastrof se podávají průběžně.

Další podrobnosti naleznou žadatelé na internetových stránkách Středočeského kraje http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/grantova-a-dotacni-rizeni/

„Středočeský kraj každoročně vypisuje dotační tituly (neboli granty), které jsou prioritně zaměřeny na vyvážený rozvoj Středočeského kraje. V letech 2011 a 2012 si každý rok žadatelé rozdělili na projekty a akce částky v celkové výši 749 milionů korun. Letos jsme granty nevypsali, neboť bylo nutné stabilizovat hospodaření kraje. Nyní je již rozpočet Středočeského kraje v lepší kondici, takže v roce 2014 chceme opět občanům, obcím a městům a nejrůznějším prospěšným institucím umožnit čerpání krajských dotací. Jaká částka bude z rozpočtu kraje na granty vyčleněna, o tom rozhodnou zastupitelé při schvalování rozpočtu Středočeského kraje na rok 2014," řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.