První ročník akce Země zaslíbená Říp 2013 aneb první setkání přátel mléka, medu a zvěře pojmou organizátoři skutečně velmi pestře, a tak se mohou příchozí těšit na požitky pro oči, uši i mlsné jazýčky. Včelaři, myslivci, rybáři a producenti mléka zde prostřednictvím svých organizací připraví soutěže, atrakce a certifikovaný výstup na vrchol Řípu.

Kulturní program vyvrcholí benefičním koncertem ve prospěch dětského oddělení Podřipské nemocnice s poliklinikou v Roudnici nad Labem. Vystoupí například Leona Machálková, Martin Maxa, Marcela Březinová, Martin France, Heidi Janků, Kamelie, Martina Balogová, Bohuš Matuš a mnoho dalších známých umělců.

Zpěvák Martin France chce vytvořit tradici

Zpěvák Martin France, který na Řípu nejen vystoupí, ale také benefiční koncert organizuje, Deníku řekl: „Budeme se z této akce snažit vytvořit tradici. Velmi důležitá je teď však pro nás podpora dětského oddělení podřipské nemocnice, z každého lístku věnujeme deset korun."

Naplánovaný je navíc pokus o zápis do české knihy rekordů, když se mezi 10 a 13 hodinou na vrcholu hory zaregistruje alespoň desetina z 6450 mužů jmenujících se Čech, bude rekord do knihy zanesen. Na Říp se dostaví také třeba fotbalový brankář Petr Čech nebo herec František Ringo Čech.