Pokud se lidé z Nymburska chystají vyřídit si nový občanský průkaz nebo cestovní pas na dovolenou, můžou se místo zdlouhavého stání ve frontě na oddělení správních činností dopředu objednat na určitou hodinu a ušetřený čas tak strávit jinak.

Stačí, když si v online rezervačním systému, který je k dispozici na webových stránkách města, zvolí datum a čas, který jim k návštěvě Městského úřadu 
v Nymburce vyhovuje. Systém nabízí nově registraci 
v půlhodinových intervalech oproti dřívějším hodinovým.

„V letních měsících je zájem o objednání s předstihem větší než v průběhu roku. Lidé ale můžou přijít i bez něj," řekla vedoucí oddělení správních činností Jitka Elišková.

Podle techniků, kteří službu spravují, se 
k návštěvě úřadu přihlásí 
v průměru deset lidí denně. Záleží také na konkrétním dnu, zda jsou úřední hodiny kratší nebo delší.

Online sledování fronty

I přesto, že někomu předběžná registrace nemusí vyhovovat, může i tak internetovou službu využít. Nabízí totiž online sledování fronty u jednotlivých přepážek, a lidé se tak díky ní dozví, kolik je na místě aktuálně žadatelů o pas a kdy je nejlepší oddělení městského úřadu navštívit.

„Kvůli práci, ve které nikdy nevím, v kolik hodin skončím, se dopředu objednat nemůžu, ale systém je i tak dost užitečný. Třeba minulý týden jsem chtěla jít žádat o rychlopas kvůli dovolené, ale na internetu se mi ukázalo, že je ve frontě hodně lidí, tak jsem návštěvu 
o hodinu odložila a zašla tam, když u přepážky nikdo nebyl," popsala svoji zkušenost Leona Tománková z Nymburka.

Zájemci, kteří nemají 
k dispozici internet a rádi by si i tak návštěvu úřadu dopředu domluvili, můžou využít objednání po telefonu.

Čtěte také: Nymburk má nové webové stránky. Jsou přehledné a dostupné z mobilů

Monika Veselá