Kovový hrot se mu zapíchl do nohy a on zůstal zachycen viset na plotu.

Protože si s vážně poraněným mužem nikdo nevěděl rady, byli k netradiční nešťastné události přivoláni berounští profesionální hasiči.

„Byl to pro nás velmi nezvyklý zásah, ke kterému jsme kolem osmé hodiny večer vyjížděli s hydraulickým vyprošťovacím zařízením. Hasiči byli na místě během čtyř minut od výjezdu z berounské stanice,“ uvedl k případu mluvčí berounských profesionálních hasičů Milan Provazník.

Když zásahová jednotka dorazila k místu nešťastné události, hasiči uviděli muže, jak visí na plotě, protože je levým stehnem napíchnutý na kovový plotu u svého rodinného domu.

Hasiči společně s osádkou záchranné  zdravotnické služby museli nejprve muže zajistit, aby se při náročném vyprošťování náhodou nechtěně nepohnul a ještě víc si neublížil.

„Hasiči museli nejprve odstřihnout kus plotu společně s mužem tak, aby mohli zraněného co nejšetrněji položit na nosítka. Teprve potom mu mohl být kus kovového plotu ze stehna odstraněn,“ popsal průběh zásahu Milan Provazník.

Záchranka muže po vyproštění z plotu převezla k lékařskému vyšetření do nemocnice v Berouně.
Jarní počasí s sebou nepřináší jen  teplejší počasí, ale i různé druhy úrazů, které si lidé způsobí sami při práci na zahrádce. Hasiči je proto nabádají k větší opatrnosti.

„Jednou se mi přihodilo něco podobného. Byla jsem se u sousedky podívat na bazén a přelézala k ní po štaflích. Zhouply se mi a já si při pádu zlomila ruku,“ svěřila se Jana Spálená z Berouna.