„Muži pracovali na drážní plošině na opravě drátů vysokého napětí v úseku mezi Stratovem a Kostomlaty nad Labem. V momentě, kdy odpojovali nosná lana, došlo 
ke zranění elektrickým proudem," uvedla nymburská policejní mluvčí Petra Potočná s tím, že oba jsou zaměstnanci Správy železniční dopravní cesty.

Jeden z mužů, který byl ročník narození 1976, byl na místě záchranáři resuscitován a poté přepraven leteckou záchrannou službou na popáleninové oddělení nemocnice Královské Vinohrady.

Dva kilometry od místa nehody

„Druhý muž, ročník 1982, z místa nehody pravděpodobně v důsledku šoku utekl. Byla zahájena pátrací akce, do které bylo zapojeno dvacet policistů, třináct profesionálních a čtrnáct dobrovolných hasičů, vrtulník a psovod. Muže se podařilo kolem tři čtvrtě na jedenáct najít asi dva kilometry od místa nehody. Poté byl předán zdravotníkům, kteří jej odvezli také do vinohradské nemocnice," popsala situaci Petra Potočná.

Na místo vyrazili zaměstnanci odboru vyšetřování Generálního ředitelství Správy železniční dopravní cesty, společně s Drážní inspekcí ministerstva dopravy. Policisté případ šetří jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Otázkou je, zda muži dodržovali bezpečností pravidla při práci s vysokým napětím, nebo došlo k závadě. To ukáže vyšetřování.

Čtěte také: Žena v Hořovicích ležela pod tunami hlíny několik hodin