Předběžné výsledky pitvy a výslech dvaatřicetiletého nevlastního otce, který měl být podle našich informací s dítětem v bytě sám, pak vedl středočeské kriminalisty k následujícímu závěru.

„Bylo zahájeno trestní stíhání muže pro zvlášť závažný zločin ublížení na zdraví, za který mu hrozí vězení od 5 do 10 let. Dali jsme podnět státnímu zástupci, aby podal u soudu návrh na vzetí muže do vazby," řekl mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

Dítě bylo jeho partnerky, které měla z předchozího vztahu. V současné době však čeká pár dítě spolu, žena je těhotná. Ta se v době tragické události měla nacházet v nemocnici.

Dítěti někdo ublížil

Co přesně se v bytě odehrálo, je podle kriminalistů předmětem dalšího vyšetřování a znaleckého zkoumání. Nicméně právě soudní pitva měla prokázat, že dítě si zranění, kterému podlehlo, nemohlo přivodit samo.

Soud by měl o případném vzetí muže do vazby rozhodnout ještě ve středu. Vzhledem k citlivosti případu se redakce rozhodla nezveřejňovat přesné místo, kde k události mělo dojít.

Čtěte také: Kriminalisté vyšetřují úmrtí dítěte v Nymburce