Vnějším projevem Movemberu je nechání si knírku právě v listopadu. Je tak velmi pravděpodobné, že s postupem měsíce budou i lidé na Nymbursku potkávat čím dál více policistů s kníry. Symbolicky se v Nymburce připojily k akci i komisařky z nymburské kriminálky, které jsou na snímku.

„Akce je samozřejmě dobrovolná, ale rozhodně smysl má. My máme aktuální memento kvůli zdravotním potížím našeho kolegy, který minulý týden dostal v 37 letech infarkt. Naše práce má svá zdravotní rizika, proto takovou akci rádi podpoříme," řekl řekl vedoucí Územního odboru policie v Nymburce Marek Jirouš.

Podle jeho slov se k akci připojí on sám osobně, jeho náměstek i vedení kriminální služby v Nymburce. „Už nyní mám informace, že se přidají 
i kolegové například z Lysé nadl Labem či Poděbrad. Na konci listopadu bude asi možné potkat řadu policistů s knírky," doplnil Jirouš.

Nad kampaní Movember 
v policejních řadách převzal svou záštitu policejní prezident Tomáš Tuhý. „Opět se ukazuje, že policisté jsou také lidé a dokáží svou energii věnovat dobročinným činnostem a pomáhají druhým nejen v zaměstnání. To mě velice těší a rád jsem převzal záštitu nad kampaní, která spojuje Policii České republiky a hnutí Movember," uvedl policejní prezident.