Ředitel rakovnického kulturního centra, které má v režii i provoz letního kina, Jiří Karel Deníku řekl, že zdejší letní kino bylo několik let jediným letním kinem v České republice hrající digitálně a ve 3D. „Letos už nějaká kina přibyla," doplnil ředitel.

Cena vstupenky v letních kinech se liší podle požadavků distributorů. Například kina v Rakovníku všeobecně hrají za nejnižší povolenou sumu distributorem. I ostatní kina promítají často za nejnižší možnou částku, tedy osmdesát korun.

Trojrozměrné promítání bývá dražší, a to přibližně o několik desetikorun, ceny však začínají už na devadesáti korunách. Omezená je však jeho kapacita. „Projekce rakovnického letního kina je digitální a do 300 osob můžeme hrát ve 3D. Tento limit osob dává množství 3D brýlí," doplňuje ředitel rakovnického kulruního centra. Letní kino jinak pojme až 800 osob.

Bez občerstvení si už mnoho návštěvníků nedokáže návštěvu kina, a to i toho letního, ani představit. Nabízí ho jak v Rakovníku, tak i v letním kině v Lysé nad Labem, kde si na své přijdou i milovníci točeného piva a grilovaných klobás. provozovatele letního kina v Lysé nad Labem Františka Medonose. I zde nabízejí divákům bohatý filmový zážitek v příjemném prostředí zámeckého parku Lysá nad Labem. A na modernizace se také chystají.