Lenku Švestkovou přihlásila do Proměn s Deníkem dcera Radka a doufala, že tím mamince věnuje trochu času určeného jen pro ni a také trochu radosti.

Životní příběh Lenky Švestkové začal již dávno silným přáním - mít velikou rodinu a pomoci někomu, kdo svou rodinu nemá, nebo o ni přišel. Tuhle myšlenku začali společně s manželem naplňovat brzy potom, co se jim narodila první dcera.

Přáli si pečovat o další dítě a tak nějak přirozeně dospěli k rozhodnutí pomoci holčičce bez rodičů a stali se pěstouny. Když zjistili, že maličká má sourozence, vzali si je domů oba.

Společný život je těšil a po čase začali Lenka s manželem čím dál častěji mluvit o dalších dětech. Proč? Ovlivnila je setkání s velkými rodinami, které poskytují místo nejen k životu, ale především místo v srdci. Bytostem, které neměli štěstí žít ve vlastní rodině.

Jsou si oporou

Rozhodli se pomáhat dál a přišla dvouletá holčička z Fondu ohrožených dětí. Měli radost ze života, rodinný dům zvětšili o další pokoje v podkroví, zkrátka ideální domov pro více dětí. Postupně jich v jejich rodině našlo domov šest.

Jak říká Lenka Švestková: „Pomáháme nejen my dětem, ale také obrovsky oni nám. Formují nás, inspirují a učí radovat se z maličkostí a z každého dne. Jsme si oporou navzájem".

Děti postupně dospívají a hledají si vlastní cestu, po které půjdou dál, až svou rodinu opustí. Od Lenky Švestkové a jejího manžela to vyžaduje odvahu věřit, že dali svým dětem vše, co mohli, aby byli v životě spokojení. Jestli budou nebo ne, už musí nechat na nich.

Období seberealizace

„Na počátku hledání nového stylu pro změnu vzhledu se ptám každé ženy na to nejdůležitější - jak se cítí, když se na sebe dívá do zrcadla. Odpověď mi odhalí motivaci k přání změnit svůj zevnějšek. Lenka mi svou odpovědí jasně sdělila svá očekávání. Řekla: 'Když se dívám na rodinné fotky, jsem sice vyčerpaná, ale šťastná. Teď přichází období seberealizace, čas pro mě'," začala popisovat práci na proměně Jana Burdová.

Unaveným vlasům „dobila" energii střihem přesně na míru, který umí proměnit i ty nejjemnější vlasy v super objem. Barvou Chromatics od Redken změnila nevýraznou blond v sytou oříškově hnědou se světlými prameny v odstínech šampaňského.

Tvůrci proměnyProdukce: Studio Jana Burdová
Photo: Jan Tůma
Vlasy: Jana Burdová
Kosmetička: Marcela Stehlíková / Studio Jana Burdová
Make-up: Monika Kačerovská / Giorgio Armani Beauty
Styling: Linda Radostová / Van Graaf

„Tahle barva odstraní šedý nádech pleti. Je to řešení pro každou světlovlásku, která se občas potřebuje obejít i bez make-upu. Další dávku energie dostala Lenka Diamantovou dermabrazí - ošetření šetrně odstraní šedé buňky z nejvrchnější vrstvy pokožky", přiblížila Jana Burdová.

„Pleť se viditelně projasnila, ale ještě jsem nebyla spokojena. Uvolnila jsem Lenčinu unavenou tvář ruční masáží Cocon. Po této terapii žena svou pleť obvykle nemůže poznat, jak je pěkná" s úsměvem řekla kosmetička Marcela Stehlíková.

Monika Kačerovská navrhla pro Lenku Švestkovou jemný make-up. „Výhodou líčení kosmetikou Giorgio Armani je absolutní přirozenost, jako-by druhá pokožka. Rtěnky i stíny vypadají, jako vlastní, jen o něco sytější barvy," zmínila.

Modrá je dobrá

Oblečení stylistka Linda Radostová navrhovala z předvánočních nabídek kolekcí Van Graaf a měla opravdu z čeho vybírat. Objevila pro Lenku Švestkovou snad všechny odstíny modré a všechny jí ohromně slušely. „Líbila se nejen nám, ale také manželovi, který s ní celou proměnu prožíval," uvedla Jana Burdová.

„Přejeme Lence, aby si dokázala udělat trochu času sama pro sebe pravidelně, třeba jen na procházku nebo na knížku. Prostě být chvilku sama se sebou. To my ženy prostě potřebujeme k tomu, abychom se pak s radostí mohli postarat o své blízké," dodala Burdová.

Soutěž pro čtenářeV době Proměn můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na e-mailové adrese: promeny6@denik.cz - do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ".

Na konci roku pak vylosujeme jednoho z vás, který získá dárkový poukaz na Proměnu ve Studiu Jana Burdová a partnerů - Bio-Ionic, kosmetiky Redken a líčení Armani. Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku na začátku února.

Která Proměněná dáma se bude nejvíce líbit čtenářům Deníku, získá hlavní cenu - zážitkový pobyt v hotelu v Pivovaru Monopol, ve stylu První republiky.

Proměny s Deníkem - objevte vlastní styl a krásu.Zdroj: archiv Studia Jana Burdová

Čtěte také: Tereza Kovaříková inspirovala svým optimismem