Podle Tomia Okamury, předsedy SPD, která konferenci hostí, část delegátů dorazí do Prahy už dnes a setká se v prostorách poslaneckého klubu SPD. Hlavní jednání stran, které spojuje skepse vůči evropské integraci, nacionalismus a odpor proti migraci, se uskuteční zítra.

Demonstrace proti setkání frakce svolaly různé organizace. Některé by se měly uskutečnit už dnes v centru města, jedna z dalších je například iniciativou Proti projevům nenávisti svolána i ohlášena na zítřejší 14. hodinu k metru Roztyly. Odtud by měl následovat průvod k TOP Hotelu Praha, kde konference proběhne.

Marine Le Penová
V Praze se sejdou zástupci evropských protiimigračních stran

V pohotovosti je i policie. "V této souvislosti budeme provádět odpovídající bezpečnostní opatření tak, abychom byli schopni v maximální možné míře zajistit klid, bezpečnost a veřejný pořádek," řekl Pražskému deníku mluvčí pražské policie Tomáš Hulan a doplnil: "Do akce bude nasazeno několik desítek policistů z řad antikonfliktního týmu, dopravní a pořádkové policie i kriminalistů."

Nachystána je i městská policie. "Jsme připraveni pracovat v součinnosti s republikovou policií a reagovat na na její požadavky," uvedl mluvčí pražských strážníků Jan Čihák.