Podle kladenského primátora Milana Volfa (Volba pro Kladno), bude město žádat kraj o finanční spoluúčast. Ideální propojení s hlavním městem, kam řada Kladeňáků dojíždí denně za prací, by mělo být uvedeno do života v nejbližších letech, ovšem trasa cyklostezky zatím není přesně vytyčena. Kladno by aktivitu rádo popohnalo.

Burza veteránů se uskuteční na letišti u Velké Dobré.
Burza historických vozidel láka na doberské letiště

„Vzhledem k plánované rekonstrukci a elektrifikaci drážního tělesa, chceme využít příležitosti a podle trati vybudovat zcela novou cyklostezku. Rádi bychom Kladeňákům nabídli tento způsob alternativní dopravy. Seznámil jsem s tímto záměrem i hejtmanku Středočeského kraje Jaroslavu Pokornou Jermanovou, ve snaze, aby došlo k zaštítění spolupráce veškerých dotčených obcí, Středočeského kraje, Správy železniční dopravní cesty a městem Kladnem. Prvotním autorem nápadu je architekt Jan Cach, který pro nás již zpracoval Cyklogenerel a s potřebami cyklistů na Kladně je velmi dobře seznámený. Myslím si, že by byla velká škoda této příležitosti nevyužít,“ říká kladenský primátor Milan Volf. 

Podle primátora má Kladno pro cyklisty i další obyvatele několik dalších novinek. Například v Rakovnické ulici vybuduje pro pěší i cyklisty nový přechod. „Při opravách hřiště v Rozdělově jsme také objevili cestu, která by se mohla ve spolupráci s Lesy České republiky napojit na hlavní páteřní cyklostezku vedoucí Pod Lapákem. Zároveň nyní s Lesy ČR vstupujeme do finálního jednání o vzniku nové cyklostezky, která povede od kolejí U Zvonečku a napojí se na páteřní cyklostezku. Odstraní se tím nebezpečný úsek z Doberské ulice. Příští rok chceme na této cyklostezce vybudovat i speciální přejezd,“ uzavřel primátor.

Ilustrační foto
Právě jsme se narodili
Stav ulice Dr. Foustky ve čtvrtek 3. srpna navečer.
Ulice Dr. Foustky v Kladně zůstává uzavřená