U bouračky zasahovaly tři posádky středočeských záchranářů a na pomoc vyjela i lékařské posádka ze severočeské Roudnice nad Labem.

Potřebná by byla rovněž pomoc vrtulníku - helikoptéra ale nemohla vzlétnout kvůli nepřízni počasí. Pacienty tak do nemocnic rozvážely sanitky.

„Jedna žena byla se zlomeninou stehenní kosti transportována do pražské Nemocnice Na Bulovce, dva pacienti s otřesem mozku a zhmožděným ramenem do mělnické nemocnice a jednu pacientku záchranáři převezli s mnohočetným poraněním do traumacentra ústecké nemocnice," připomněla v neděli Petra Effenbergerová z centrály záchranné služby. „Na místě bylo též vyšetřeno dítě, které bylo bez zjištěného poranění předáno rodičům," doplnila.

Okolnosti havárie zůstávají v šetření policistů.

Auto doslova vyletělo z dálnice

Příznivější situace - pohříchu z pohledu možností nasazení letecké služby - nastala při jiné vážné bouračce osobního vozu na jiné dálnici předchozí noci. Bylo to v sobotu čtvrt hodiny po půlnoci, kdy si nehoda bohužel vyžádala život řidiče.

Ten na místě podlehl závažným zraněním poté, co jeho auto na 59. kilometru brněnské dálnice D1 z dosud neznámých příčin opustilo vozovku; doslova z dálnice vyletělo. Šoférovi již záchranáři nemohli pomoci; dvě zraněné děti transportoval vrtulník do motolské nemocnice.