„Velikonoce si naši návštěvníci užijí také o Velikonočním pondělí, kdy pro ně máme výjimečně otevřeno. Na první letošní turisty se už těší také francouzský park, který se po zimě začíná zelenat a kvést," láká na zámeckou návštěvu Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

Vedle prvního prohlídkového okruhu s jedenácti zámeckými pokoji a sály je pro veřejnost přístupný také strašidelný okruh pro děti „Dobříšské přízraky". Při dvacetiminutové prohlídce se dozvíte zajímavé historky a legendy související s dobříšskou historií.

Tereza Vyhlasová dále připomíná a zve také na novou výstavu v zámecké Galerii JCM, kde jsou až do 23. dubna k vidění obrazy malíře Kamila Lhotáka. Součástí jsou zejména jeho litografie, ale také několik olejomaleb a díla vytvořená technikou suché jehly nebo tuší. K vidění je na třicet obrazů, které jsou také prodejní. „Expozice odráží zásadní témata celoživotní Lhotákovy tvorby," informuje Vyhlasová.

Pokladna zámku Dobříš a prohlídkové okruhy jsou v dubnu otevřeny od úterý do neděle od 8 do 16.30 hodin. Otevřeno bude také o Velikonočním pondělí. Francouzský park je v dubnu a v květnu otevřen od 8 do 17 hodin.