V rámci festivalu budou přihlášené restaurace zákazníkům servírovat speciální tříchodové menu špičkových šéfkuchařů. V hlavní roli budou pokrmy evokující svěžest a atmosféru nadcházejících jarních dní, za 290 Kč.

„Každá restaurace si volí své vlastní menu, vybrané speciality by však neměly být součástí běžné nabídky. Důraz je kladen na rozmanitost chutí a výběr čerstvých sezónních surovin," uvedl Pavel Suchánek z Alakarte.cz, která Festival chutí organizuje.

„Mám rád čerstvou a lehkou kuchyni, proto u nás v rámci festivalu Vůně jara a během velikonočních svátků najdete například krém z čerstvého špenátu a mladých kopřiv s parmazánovými krutony," říká Jan Bušina, šéfkuchař pražského GreenYacht Hotel & Restaurant, a doplňuje: „Jako hlavní chod budete moci ochutnat kukuřičné kuřátko pečené s jarní nádivkou, čerstvými bylinkami, glazovanou karotkou a bramborami Grenaille."

Zdroj: Youtube

Také ostatní zúčastněné restaurace se opírají při přípravě svých pokrmů o tradiční velikonoční recepty a o recepty z typicky jarních surovin. Například jarní nádivku s kopřivami podávanou s dipem z červené řepy nabídne jako předkrm restaurace Ambroisie. Jako hlavní chod je v menu krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu a drceného pepře servírované s jarním bramborovým salátem a jako dezert domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou.
Na své si přijdou i milovníci exotické kuchyně. Pražský Sushi Point v Dejvicích servíruje japonskou polévku Misoshiru s řasami wakame, jarní cibulkou a tofu jako hlavní chod California roll plněné avokádem, lososem, okurkou a japonskou majonézou, obalené ve třech druzích kaviáru a v bílém sezamu.

Zúčastnit se festivalu lze pouze přes rezervaci na webových stránkách www.vunejara.cz Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho.

Zúčastněné restaurace:

Ambroisie (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Costa Praga (Praha)
Felicita (Brandýs nad Labem)
Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Restaurace Rybárna (Pardubice)
Secret of Raw (Praha)
Sushi Point Dejvice (Praha)

Tobiko (Praha)