„Podařilo se nám ji zabetonovat, a dokončit tak další etapu její stavby,“ uvedl zakladatel drážky Tomáš Vanča a dodal, že po dlouhé přípravě armatury se točnu povedlo dobetonovat pomocí dvou kubíků betonu. „V další etapě nás čeká přidělání kolejí k točně,“ dodal Tomáš Vanča.

Točnu drážka získala z pražské Krenovky. Její historie je zahalena tajemstvím. „Nevíme, jak je stará, žádné datum se nám na ní nalézt nepodařilo. Ale fungovala 40 až 50 let,“ dodal.

Středočeští hasiči pomáhají při likvidaci obřího požáru v Národním parku České Švýcarsko.
Z provizorních nádrží vznikají na požářišti u Hřenska dočasné zásobárny vody

Pokud se najde dost brigádníků na práci, mohla by být točna připravená k provozu do konce října.

Kolínská řepařská drážka za sebou nemá právě nejjednodušší období. Uplynulé dvě sezony značně poznamenala pandemie koronaviru, kdy se loni odjezdila jen část sezony, předloni se nevyjíždělo dokonce vůbec. Nyní si ale na nedostatek návštěvníků stěžovat nemůže.

Na vyjížďku výletním vláčkem se během srpnamohou zájemci vydat každou středu a o víkendech, kdy bude v provozu dieselová lokomotiva. Na sobotu 20. a neděli 21. srpna pak je připravena akce Kovbojský závěr prázdnin, kdy se příchozí kromě bohatého doprovodného programu mohou těšit na projížďky se zdejší velkou chloubou – oblíbenou parní mašinkou. Vlaky budou odjíždět v 9:45, 11:00, 12:15, 13:30, 14:45 a v 16:00 hodin.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.