Co vás přivedlo k tomu, že jste se přihlásila?

Za prvé jsem se cítila taková unavená, bez energie a bez nápadu. Potřebovala jsem se nakopnout psychicky a s tím souvisí i fyzička. Pak jsem zjistila, že sama se nerozhýbu. Ale viděla jsem inzerát, že Deník hledá do reality show zájemkyně, nemeškala jsem a poštěstilo se.

Jak hodnotíte zpětně nadšení na začátku?

Je to pořád stejné. Je to takové, že jsem podjela i váhu, kterou jsem si naplánovala, takže jsem se trošku začala přicpávat. Teď bude práce se rovnat, abych se vrátila do nově nastavených kolejí.

Jak dopadl výsledek?

Výsledek dopadl, jak jsem chtěla. Naplánovala jsem si 71 kilo a mám aktuálně 70,3. Sundala jsem přes devět kilo, takže pohodička.

Měla jste v průběhu soutěže i vlny?

Já jsem vlny neměla. Jeden čas jsem třeba nešla dolů, takže se mi váha ustálila. To bylo v době, kdy jsem se snažila víc cvičit a méně jíst. Nakonec to najednou spadlo dolů, takže jsem začala přemýšlet, abych nešla ani dolů, ani nahoru, aby to vydrželo. Myslím, že to bude ještě těžký úkol na dost dlouhou dobu.

Je to lepší kolektivně hubnout?

Ano, vyměňujeme si zkušenosti, kdo co jak. Je to paráda.

Jaké bylo změnit styl života?

Jsem ráda, že mám za sebou Václava Krejčíka, který mi píše, že můžu dělat věci, které by mě ani nenapadly. Třeba jóga. Díky tomu jsem měla do toho větší chuť, protože člověk má pocit zodpovědnosti, když se o něm něco napíše. Bylo hrozně motivující, kdyby se to nedokázalo, protože to by byla velká ostuda.

Jaké to je, když se o vás píše v novinách?

Zrovna jsme se smály, že jsme si to schovávaly. Moc nás to bavilo a bylo to hezky napsané. Pár lidí z mého okolí mi říkalo, že četli Deník a ptali se mě, co to tam vyvádím. Naše sousedky, které rády vaří, mi pak říkaly, že už jsem hubená jako lunt. Ale já jsem si dala cíl a chtěla jsem ho dosáhnout.

Podporovalo vás vaše okolí?

Můj muž úplně maximálně. Najel na zeleninové večeře a dušenou a vařenou zeleninu na všechny způsoby. Jinak jsme měli oslavy, takže jsme taky hřešili, ale držela jsem se. Lidi mi fandí, tak je to v pohodě.

V průběhu jste začala hodně i chodit s nordic walkingem?

Ten pořád provozuju. Trochu mám teď problém s Achillovou šlachou, vrátil se mi nějaký zánět. Musím přibrzdit a přidám více jógy. Pro mé kosti je také nenahraditelné plavání. To mě baví. A posilovat se dá, když si přidám speciální cviky jógy.

Můžete něco vypíchnout z těch třech měsíců?

Nezapomenu na očistné tři dny. Pak už jsem si dala jen jeden den a dva úplňky. Bylo to těžké vydržet, ale pak jsem se cítila jak andílek.

Už je konec reality show, co bude dál?

Budu se snažit správně jíst a cvičit dál. Těším se na nové kolo a už jsme si objednali dovolenou v Turecku. Budu trávit krásné léto a s holkami jsme si daly sraz v září, abychom si dokázaly, jak to dokážeme táhnout dál.

Máte nějaké další předsevzetí, čeho chcete dosáhnout?

Potřebuju být silnější. Nechci být do šířky, ale nabrat sílu.

Jak jste si užila krášlení?

Parádně. V Praze jsme byly u kadeřníka v Aquapalace jsem si dala pěkně bazén. Večer jsme byly s holkami na večeři, kde jsem si dala biftek. Popovídaly jsme si a někdo šel na pokoj si to dopovídat. Já jsem si ale potom dala saunu, protože jsem blázen. Hezké to bylo.