Veronika Vrecionová, která výsledky voleb sledovala doma v Přezleticích s rodinou a přáteli, k radosti velký důvod neměla. Jejích 36,35 procenta hlasů na obhájení křesla v senátu nestačilo.

„Samozřejmě bych byla radši, kdyby druhé kolo voleb dopadlo jinak. Přesto však děkuji všem voličům, kteří mě přišli podpořit," řekla krátce po sečtení výsledků voleb Veronika Vrecionová.

Ztrátu příznivců vidí především v tom, že Petra Holečka podpořili kandidáti na senátora, kteří skončili v prvním kole voleb. „Pan Holeček získal podporu všech našich protikandidátů. Nevím, jestli se všichni spojili proti mě nebo proti ODS."

ODS je zase zpátky?

Ještě na jaře se Veronika Vrecionová domnívala, že se na výsledku voleb může negativně promítnout fakt, že ODS nemá v poslední době tolik příznivců, jako tomu bylo před lety.

„Vzhledem k tomu, že jsem se dostala do druhého kola, tak se tyto obavy nepotvrdily. I při pohledu na výsledky krajských voleb, kdy jsme dostali přes třináct procent, jsem si jistá, že je ODS zase zpátky a stala se nejsilnější stranou na pravici," konstatovala končící senátorka, která by chtěla v politice zůstat.

„Jsem člověk politický. Dostala jsem různé nabídky, které zvažuji. Moc ráda bych pomáhala dál ODS i ve volbách do poslanecké sněmovny. Podle kolegů jsem měla dobře připravenou kampaň, takže alespoň v té bych mohla naší straně pomoci, aby za rok dosáhla ještě lepšího výsledku," připomněla politička.

Čtěte také: Nový senátor Petr Holeček: Člověk by měl mít nějaké vyšší cíle