Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové manipuloval muž s těžkým železným materiálem, část se však náhle uvolnila a spadla na něho. „Muž utrpěl vážná poranění, kterým na místě podlehl," připomněla policejní mluvčí.

Její slova potvrdila i mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová, podle níž byl muž při příjezdu záchranářů v bezvědomí. „Ani přes maximální snahu záchranářů se muže nepodařilo resuscitovat," uvedla s tím, že do obce vyjely dvě posádky záchranářů a letěl tam také vrtulník.

Žádný svědek

Na místě zůstali kriminalisté, kteří zajišťovali stopy a odhalovali, jak k nehodě vlastně došlo a co se přesně stalo. „V tuto chvíli nevíme, zda dělník manipuloval s materiálem tak, jak měl, ani to, zda vůbec dělal práci, ke které měl oprávnění," řekla v dopoledních hodinách Eva Kropáčová.

Připomněla, že v době neštěstí byl muž sám. „Při manipulaci i pádu materiálu na místě nikdo jiný nebyl. Vyšetřování, zda nedošlo k porušení bezpečnosti práce, tak bude dlouhodobější záležitostí, rozhodně nebudeme mít závěry za pár hodin," upozornila policistka.

Případ bude prošetřovat také inspektorát bezpečnosti práce.

Čtěte také: Žena v Hořovicích ležela pod tunami hlíny několik hodin