Na příjezdu do Prahy se bude pracovat v úseku mezi dálničními kilometry 0,3 a 0,0. V rámci první etapy, která nyní trvá od páteční 19. hodiny do nedělní 11. dopolední, dojde na práce v pravém jízdním pruhu. Na levý jízdní pruh má pak přijít řada v rámci druhé etapy o dva týdny později – tedy v termínu od 5. do 7. listopadu; opět od pátečního večera do nedělního dopoledne. V obou případech platí, že opravovaný jízdní pruh zůstane po dobu prací uzavřen a doprava ve směru do Prahy bude vedena jedním jízdním pruhem.

Ilustrační foto.
Kraj vytváří seznam zájemců, kteří chtějí žádat o kotlíkové dotace

Na trase od metropole směrem na Hradec Králové se má pracovat jen o tomto víkendu s protažením ještě do počátku pracovního týdne, a to mezi dálničními kilometry 16,4 a 16,5 poblíž Nového Dvora; mezi úrovní Mochova a Bříství. Také zde platí, že doprava bude vedena jedním jízdním pruhem, připomněl Buček. Upřesnil, že v „pomalém“ čili pravém jízdním pruhu se má pracovat od sobotní 20. hodiny do nedělního večera; rovněž do 20 hodin. „Následně se provoz převede do rychlého pruhu a práce budou ukončeny v pondělí 25. října ve 20.00,“ konstatoval k přemístění stavebního ruchu.

Odlišné termíny oprav na trasách do Prahy a z Prahy byly naplánovány tak, aby práce na dálnici co nejméně omezovaly odjezd obyvatel hlavního města na víkend i jejich následný návrat.