"Na základě důkazů jsme obvinili 36letého muže z Prahy ze spáchání zvlášť závažného zločinu podpora a propagace terorismu podle § 312e trestního zákoníku a přečinu podněcování k trestnému činu podle § 364 trestního zákoníku. K zajištění dalších důkazů významně přispěli i sami občané, kteří na některé další výlepy policii upozornili," uvádí vedoucí protiextremistického oddělení krajského ředitele pražské policie Vojtěch Motyka.

Čeští i koaliční vojáci se na letišti na základně Bagrám v Afghánistánu rozloučili se svými třemi českými spolubojovníky.
Vlna solidarity. Lidé poslali rodinám padlých vojáků přes deset milionů

Letáky, které se objevily mimo jiné v lokalitě Národní třídy, schvalovaly zabití tří českých vojáků sebevražedným atentátníkem. Autor mimo jiné zesnulé mladíky označil za žoldáky a okupanty. Pogratuloval také "afghánským vlastencům" k jejich zabití. 

Muži nyní hrozí až deset let vězení, trestní zákoník s tímto trestem počítá pro toho, kdo veřejně schvaluje spáchaný teroristický trestný čin nebo pro něj veřejně vychvaluje jeho pachatele. Vyšetřování 36letého muže probíhá na svobodě a je dozorováno Vrchním státním zastupitelstvím v Praze. 

K útoku na hlídku složenou z českých, amerických a afghánských vojáků se uskutečnil v neděli 5. srpna. Sebevrah při útoku zabil tři Čechy - Martina Marcina, Kamila Beneše a Patrika Štěpánka. 

Miloš Zeman ve Sněmovně
Zeman podpořil misi v Afghánistánu a odmítl sankce proti Rusku