Byl čtvrtek, zhruba půl jedenácté večer. Po silnici I/38 u Nepřevázky jely naproti sobě dvě Škody Felicie. Zanedlouho byl slyšet náraz. Následky jsou tragické - jeden mrtvý, čtyři zranění. Příčinou dopravní nehody bylo podle Pavla Truxy, mluvčího středočeské policie, nedání přednosti v jízdě.

Ke kolizi se okamžitě sjíždí vozidla záchranné služby, hasičů, ale také policie a nechybí ani služba kriminální policie a vyšetřování. „Po nárazu začal jeden z vozů hořet. Na zásah jsme proto nasadili vysokotlaké hadice," sdělil mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

V obou vozech v tu dobu sedělo pět lidí. Čtyři z nich sanity převezly do nemocnic. „Dvě odvezly do mladoboleslavského zařízení, jednu do Liberce a jednu do Prahy," vysvětlil dále mluvčí hasičů.

Prázdný vrtulník

Pro poslední osobu, která byla ze všech nejvážněji zraněna, měl přiletět vrtulník. Přestože se záchranáři až do poslední chvíle snažili pasažéra přivést k životu, resuscitace se nepodařila a vrtulník na svou základnu odlétal prázdný.

Po celou dobu vyprošťování a vyšetřování, tedy zhruba do jedné hodiny v noci, byla silnice u Nepřevázky pro veškerou dopravu uzavřena a vozidla proto musela použít náhradní trasu.

Hasiči pomohli odtahové službě s naložením vraků a komunikaci také uklidili. Po nehodě totiž od havarovaných aut odletěly nejen kusy plastů, ale i plechy.

Čtěte také: Řidič na silnici smrti čelně narazil do protijedoucí cisterny. Na místě zemřel