V sobotu 21. října proběhl svátek milovníků kávy i profesionálů a největší kávová akce ve střední Evropě. V rámci festivalu vyšla i tradiční Kniha kaváren - průvodce po kavárnách v celé České republice. Již po jedenácté se potkali v Pražské tržnici v Holešovicích milovníci kávy s baristy, ale i pražiči s kávovými farmáři z celého světa. Návštěvníci mohli příležitost ochutnat kávy z více jak padesáti pražíren nejen z České republiky a Evropy, ale i vzdálenějších pražíren z dalších částí světa.
Tématem letošního ročníku festivalu byla “Káva a technologie”, čemuž se věnovaly i přednášky a workshopy, které festival nabídl. V rámci programu vystoupil například Dr. Samo Smrke z Institutu chemie a biochemie v Curychu, který se ve svých vědeckých pracích věnuje výzkumu kávy, nebo zástupci technologické platformy Cropster, která digitalizuje cestu kávy od kávových farem až do kaváren.
Doprovodný program, jež probíhal už v týdnu před festivalem, vyvrcholil festivalovým víkendem, během kterého desítky jednotlivých pražíren představily své kávy formou espressa, filtrovaných káv, nebo některou z alternativních metod přípravy. V rámci programu se objevilo i představení nových technologií.
Specialitou letošního ročníku byl mezinárodní filr bar, který představil kávy ze vzdálených pražíren z celého světa tak, aby milovníci kávy mohli ochutnat co nejširší paletu chutí.
U příležitosti Prague Coffee Festivalu také tradičně vyšla Kniha kaváren 2024. Každý, kdo si knihu zakoupil, získal zdarma kávový nápoj v každé z uvedených 44 kaváren po celé České republice.