Návštěvníci se mohou těšit na rozmanité variace delikátně připraveného masa v kombinaci osvědčených i méně známých chutí.  A pokud nepatříte mezi milovníky masa, i vy si na festivalu najdete svého favorita. V nabídce bude i vyladěná verze veganského a vegetariánského sendviče. Nebudou chybět také skvělé alko a nealko nápoje a k poslechu i tanci zahraje osvědčené duo DJś z Radia 1.

Festival bude probíhat celý den od 11:00 do 22:00 hodin na korzu Haly 22 v Holešovické tržnice. O vaše chuťové pohárky se postarají zkušení účastníci z loňského ročníku, ale i pět nováčků, kteří ladí své recepty k dokonalosti. Těšit se tak nově můžete na rodinné řeznictví Čejka, které vsadilo na osvědčenou klasiku v moderním pojetí se svým vyhlášeným sušeným masem.

close Pastrami Pop-up. info Zdroj: s povolením Výstaviště Praha zoom_in Pastrami Pop-up.

 Nováčci MK’s BBQ TRUCK  přijedou do tržnice jak s klasikou sendviče, tak i s variacemi v podobě PASTRAMI burgeru a PASTRAMI tacos. Chutě Argentiny naservírují srdcaři z podniku Piantado a své umění v kuchyni tu předvede i Pavel Berky, semifinalista soutěže MasterChef Česko 2020, který byl coby návštěvník loňského ročníku atmosférou a jídlem tak unesen, že se letos přihlásil a pro návštěvníky chystá „variantu ve svém stylu“.

Pětici nováčků uzavírá Zona Bistro, které kromě jiného chystá nabídku pro vegany a vegetariány. O pitný režim se postarají baroví nadšenci z MOVE baru, na stánku Dušana Mackoviče nebude chybět pestrý výběr vín od someliérky Kláry Langové a milovníky piva zase osvěží nezávislý pivovar Falkon.

A nesmí chybět ani sladká tečka na závěr o kterou se postará Sociální podnik, který vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním znevýhodněním. Ten provozuje food truck GULE (Gastronomie Umožňující Lidem Existovat), jehož hlavním produktem jsou čerstvě připravené tvarohové mini koblížky s různými variantami polev a  posypů.

close Pastrami Pop-up. info Zdroj: s povolením Výstaviště Praha zoom_in Pastrami Pop-up.

Pastrami je sendvič z hovězího masa, nejčastěji pak z hovězího hrudí, a jeho příprava je časově velmi náročný proces. Maso je několik dní marinováno v solném roztoku a tajné směsi koření. Následně je pak uzeno, vařeno a v posledním kroku krájeno na tenké plátky. close Pastrami Pop-up. info Zdroj: s povolením Výstaviště Praha zoom_in Pastrami Pop-up. Tradičně se tato masová lahůdka podává s chlebem, kdy se v sendviči maso chuťově propojí s kyselou okurkou a hořčicí, někdy s kysaným zelím. Tato delikatesa má tradici v rumunské kuchyni, kdy slovo pastrami pochází z rumunského slova ‚a păstra‘ – uchovat. V New Yorku však zdomácnělo natolik, že ho považují za produkt z jejich končin.

Zdroj: Výstaviště Praha