Představilo se zde totiž na 50 českých a moravských pivovarů, které čepovaly nejen klasické ležáky. Lidé mohli ochutnat také svrchně kvašené Ale, sour beery, piva dozrávaná v sudech po jiných alkoholech (barrel aged). V nabídce, kterou ozvláštnily i pivovary z Polska, byla i IPA či NEIPA.

Ochutnávalo se z malých degustačních sklenic 0,75 dl, vstupné na oba dny činilo 600 korun, koštovat se však mohlo dle libosti.

Podle pořadatelů na akci dorazilo na dva a půl tisíce lidí. „V horkém počasí se nejvíce pila Summer Ale a obecně lehká piva. Akce je jen o pivu, s jídlem je tu jen jeden stánek. Lidé se sem nechodí opíjet, ale cíleně za ochutnávkou. Náš festival se zcela vymyká pivním festivalům, jak je v České republice známe,“ řekl prezident českých minipivovarníků Jan Šuráň.

Přidanou hodnotou akce je možnost si o pivních technologiích a pivu samotném pohovořit přímo se sládky. Pro ně je přehlídka spíše přátelským setkáním a ukázkou jejich práce, výtoč většinou nebývá totiž taková jako na velkých letních festivalech.

Každý ze zúčastněných pivovarů vybral svá dvě nejlepší piva a k degustaci tak bylo připraveno přes sto druhů piv 33 různých stylů. Celkově se vyčepovalo přes pět tisíc litrů piva, což představovalo 66 tisíc degustačních dávek po 0,75 dl. Na každého návštěvníka tak připadlo 39 degustačních dávek, což by představovalo necelých šest půllitrových piv.

„Na akci se nám velmi líbilo. Našli jsme tu i historickou spojitost mezi Těšínem a Prahou, což je Přemysl I. Nošak, kníže těšínský, který byl předním dvořanem Karla IV. a pobýval zde na Pražském hradě. My jsme zde nabízeli pivo, které bylo uvařeno právě na jeho počest,“ řekl zástupce polské minipivovarnické školy Wladek Żagan z Browar Zamkowy Cieszyn.