Tipy Deník

Současné trendy ve speciální výživě

Akce již skončila

Výzkumný ústav potravinářský Praha se dlouhodobě specializuje na zlepšení úrovně stravování naší populace a na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky. I s ohledem na to, že v populaci zaznamenáváme nárůst nežádoucích reakcí na potraviny, ale také i šíření polopravd o různých dietách, tak jsme se rozhodli uspořádat konferenci na téma potravinové alergie.

Program:
08:30 registrace
09:00–09:15 úvodní slovo
09:15–10:00 Celiakie a bezlepková dieta
10:00–10:45 Bezlepkové potraviny – čeho jsme dosáhli po 20 letech
10:45–11:15 přestávka
11:15–12:00 Mléko – intolerance laktózy a alergie
12:00–12:45 Náhražky kravského mléka, rostlinné nápoje
12:45–13:45 přestávka
13:45–14:30 Potravinové alergie a intolerance
14:30–15:15 Alergeny ve školkách a školní jídelně
15:15–16:00 Metody odstraňování alergenů z potravin
16:00 ukončení konference

Na konferenci vystoupí:
Ing. Milan Houška, CSc. (VÚPP), Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VÚPP), prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. (VŠCHT), Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Potravinářská komora ČR), MUDr. Ivana Šetinová (IMMUNIA spol. s r.o.), MUDr. Eliška Kopelentová (FN Motol), Mgr. Alexandra Košťálová (SZÚ) a další.

Kapacita sálu je omezena.
Potvrďte, prosím, svoji účast na e-mail: hana.vondrackova@vupp.cz

19. 4.  (08:30–16:00)
Kostelní 44, Praha
SDÍLEJ:

Akce ve vašem okolí

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT