Víkend pro seniory: Olympic online
KDY: Sobota 19-21
KDE: MALL.tv
ZA KOLIK: Zdarma, dobrovolně můžete přispět přes www.donio.cz

Online vystoupení, které bude zároveň konkurzem na nového klávesistu. Koncertní formát, který je v pětapadesátileté kariéře legendární kapely Olympic zcela nevídaný, se odehraje v rámci pokračování charitativního pořadu Víkend pro seniory 2 s podtitulem Tahle země je i pro starý. Cílem přímého přenosu je podpořit seniory patřící k nejvíce ohroženým nemocí Covid-19. Sbírku i rozdělení jejího výtěžku zaštiťuje Nadace Krása pomoci.

Autokino pod hvězdou: Pařba ve Vegas
KDY: Sobota 19-22
KDE: Výstaviště PVA Expo Beranových 667, Praha 9
ZA KOLIK: 400/500 Kč

Komedie o loučení se svobodou, které se nepředstavitelným způsobem zvrhne. Dva dny před svou svatbou odjíždí Doug a jeho tři kamarádi do Las Vegas na nezapomenutelnou party. Jenže když se ráno probudí s třeštící hlavou a kocovinou, zjistí, že si vlastně vůbec nic nepamatují. Jejich luxusní hotelový pokoj vypadá jak po výbuchu a ženicha nemůže nikdo nikde najít.

Výstava Cosmos Discovery
KDY: Do 30. 8., neděle-čtvrtek 10-19.30, pátek-sobota 10-22.30
KDE: Výstaviště, Praha 7
ZA KOLIK: Dospělí 300 Kč, zlevněné od 100 Kč

Cosmos Discovery je zážitkovou výstavou pro celou rodinu, ale i pro odborníky a fanoušky kosmických letů. Návštěvníky provede historií od prvních letů až k současným a budoucím misím. Navíc nabízí i opravdové prožitky kosmonautů ať už v průchozím modulu stanice MIR, kokpitu raketoplánu nebo při výcviku astronautů v Cosmos Campu.

Jan Saudek: „85“ život
KDY: Až do 30. 6., úterý až neděle 10-19
KDE: Galerie Malostranská Beseda, Malostranské náměstí 1, Praha 1
ZA KOLIK: 150 Kč, zlevněné 80 Kč

Malostranská beseda připravila ojedinělou výstavu světoznámého fotografa Jana Saudka k jeho 85. narozeninám. Jde o unikátní výstavu 85 fotografií z průběhu jeho celé umělecké kariéry, výstava je doplněna i korespondencí a poznámkami ze Saudkových knih Jana Saudka, které budou v průběhu výstavy pokřtěny.

On-line výstava Koronavirus 9x9
KDY: Až do 30. května, nonstop
KDE: www.czechphoto.org
ZA KOLIK: Zdarma

Prožíváme naprosto výjimečnou dobu. Koronavirová epidemie zasáhla i Českou republiku, což je také velká fotografická výzva. „Oslovili jsme devět fotografů, každý připravil soubor devíti fotografií. Protože jsou galerie zavřené, připravili jsme vám webovou výstavu,“ zvou lidé z galerie Czech photo.

Dětský den v Muzeu iluzivního umění
KDY: Neděle od 9, hledání pokladu v muzeu od 10, 13 a 16
KDE: IAM Prague, Staroměstské náměstí 24, Praha 1
ZA KOLIK: Děti 0-15 let zdarma

Hry, hlavolamy, výtvarné dílny (malování, lepení, stříhání), malování na obličej, LEGO koutek, doprovodný program v orloji (muzeum je přímo naproti němu), hledání pokladu v muzeu a spousta soutěží.

Jarní blešák
KDY: Neděle 12-17
KDE: MeetFactory, Ke Sklárně 15, Praha 5
ZA KOLIK: Zdarma

V neděli proběhne za podmínek respektujících nařízení vlády tradiční jarní blešák. Základem bude opět secondhandové zboží a doplňky. "Nejvíc se ale těšíme opět na posezení u kolejí a na to, že se konečně do továrny vrací lidé," přiznávají pořadatelé akce.

Muškátová burza
KDY: Pátek až neděle 9-18
KDE: Botanická zahrada, Trojská 800/196, Praha 7
ZA KOLIK: Vstupné do zahrady od 100 Kč

Členové Specializované zájmové organizace Českého zahrádkářského svazu Pelargonie již posedmé nabízí návštěvníkům botanické zahrady možnost pořídit si nevšední pelargonie. V prodeji budou pelargonie páskaté, břečťanolisté, velkokvěté, andělské, pestrolisté, vonné, sukulentní i zcela raritní a kromě nich i další zajímavé sbírkové rostliny. Při nákupu odborníci poradí s výběrem, zásadami správného pěstování a ošetřování, ochranou proti nejčastějším chorobám a škůdcům či s podmínkami úspěšného množení rostlin. Prodejní akce se uskuteční v Ornamentální zahradě.