Do Panteonu Národního muzea s průvodcem
KDY: Sobota 11-17
KDE: Národní muzeum (Historická budova), Václavské náměstí 68, Praha 1
ZA KOLIK: 30 Kč + cena běžné vstupenky dle zvolené kategorie

Užijte si prohlídku nedávno rekonstruovaných interiérů této slavné budovy, jejímž vyvrcholením je návštěva Panteonu Národního muzea. Na jeho výzdobě se podíleli umělci generace Národního divadla a patří tak k nejkrásnějším sálům v naší zemi. Neméně důležitý je jeho symbolický význam díky historické galerii velikánů české vědy a umění.

Létání v Letňanech
KDY: Sobota 14-17
KDE: Letňansko-kbelský lesopark, Praha 9
ZA KOLIK: Zdarma

Mezi papoušky budete moci vidět různé druhy jak odpočívají na bidle, pohupují se na stromě a nebo jak se zrovna prolétávají. Přijít můžete „na čumendu“, nebo klidně i se svým papouškem. Odborníci rádi zodpoví všechny vaše dotazy, které ohledně papoušků můžete mít.

Nevěsta prodaná do ciziny
KDY: Až do 2. listopadu, 10-17
KDE: Muzeum Bedřicha Smetany, Novotného lávka 201/1, Praha 1
ZA KOLIK: 50 Kč

Výstava představí Prodanou nevěstu od prvního provedení v cizině ještě za Smetanova života (roku 1871 v Petrohradě) či okolnosti jejího triumfu na Mezinárodní hudební a divadelní výstavě ve Vídni (1892), který ji otevřel cestu do světa. Rok po tomto úspěchu uvedlo operu Divadlo na Vídeňce, a v rychlém sledu následovaly další zahraniční scény. Prodaná nevěsta se vydala na cestu kolem světa.

Blanka Matragi: Timeless
KDY: Až do 31. prosince, 10-18
KDE: Obecní dům, náměstí Republiky 5, Praha 1
ZA KOLIK: Od 155 Kč

Výstava nyní představuje obměněnou expozici mapující její více jak pětatřicetiletou kariéru módní návrhářky a designérky. Rovněž zde najdete nejnovější kolekci Elements 2017. Zde se designérka Blanka Matragi inspirovala přírodními živly bez kterých by život na naší planetě neexistoval. Dále je k vidění také sklo, porcelán, sochy, lustry, šperky či grafiky.

Na březích Nilu
KDY: Až do 10. ledna, 10-18
KDE: Náprstkovo muzeum, Betlémské náměstí 269/1, Praha 1
ZA KOLIK: Od 100 Kč

Výstava Na březích Nilu představuje v celkem čtyřech sálech přírodní svět starověkého Egypta a starověké Núbie. Vše navíc velmi srozumitelnou formou tak, aby si všichni návštěvníci odnesli spoustu zajímavých poznatků a jedinečných dojmů. K vidění budou nejen unikátní předměty, které kdysi tvořily například pohřební výbavu starých Egypťanů nebo byly používány v každodenním životě.

Lady Macbeth z Újezdu
KDY: Sobota 19-21.20
KDE: Švandovo divadlo na Smíchově, Štefánikova 57, Praha 5
ZA KOLIK: 120 Kč

Monstrum nebo oběť? Dobový příběh o lásce a zabíjení inspirovaný skutečným kriminálním případem. Zakážou jí lásku, ona je obdaruje nenávistí. Vezmou ji svobodu, ona jim dá pocítit vězení. Nárokují si její život, ona jim naordinuje smrt.

Deskovky v Kasárnách
KDY: Sobota 13-18
KDE: Kasárna Karlín, Prvního pluku 2, Praha 8
ZA KOLIK: Zdarma

Desítky deskovek pro mrňousy i nejzkušenější hráče – přijďte si (přinejmenším) jednu z nich zahrát do Kasáren. "Poradíme vám s výběrem, pravidly – a ta nejzábavnější část už je na vás. Hrát se bude v našem vypuštěném bazénu, v sále a deskovky si můžete vzít i ven. Stačí dorazit mezi 13. a 18. hodinou, na baru si vyzvednout občerstvení a pustit se do toho," vzkazují zájemcům pořadatelé.

100 roků Říše loutek
KDY: Až do 31. ledna, 10-18
KDE: Dům U Zlatého prstenu, Týnská 630/6, Praha 1
ZA KOLIK: Od 60 Kč

Říše loutek se zrodila před 100 lety. Přesně 26. září 1920 se poprvé rozhrnula opona a loutky sochaře Vojty Suchardy v krásných dekoracích Anny Suchardové-Brichové zahrály pohádku Dlouhý, Širokýa Bystrozraký. Výstava v domě U Zlatého prstenu představuje především loutky. Ale také fotografie, návrhy, ukázky dekorací, rekvizit i kostýmků.

Vinobraní na náplavce
KDY: Neděle 11-21
KDE: Rašínovo nábřeží, Praha 2
ZA KOLIK: 100 Kč

Přijďte se osvěžit lahodným burčákem z hroznů tuzemských vinohradníků, seznamte se s víny z vinic z jiných kontinentů, či přijďte jen nasát pohodovou atmosféru festivalu jak víno. Degustaci doprovází příjemná živá hudba a zážitek dotváří moderní gastronomie. Dále můžete hlasovat o nejchutnější víno, či se zúčastnit přímo na pódiu některé zábavné formy degustace.

Vlk a hlad
KDY: Neděle 15-16
KDE: Centrum H5, Hloubětínská 55, Praha 9
ZA KOLIK: 50 Kč

Co dělá vlk, když má zrovna hlad? Najde si Karkulku, myslíte si možná. Ale co když má opravdu velký hlad? Bude stačit Karkulka a kůzlátka navrch? Divadelní představení Jakuba Folvarčného je určené pro děti i jejich rodiče a slavilo úspěch již i na mezinárodní půdě.

Cooloběžka cup
KDY: Neděle 10-18
KDE: Malešický park, U Krbu, Praha 10
ZA KOLIK: Od 120 Kč

Koloběžka Cup je pro všechny, kteří si chtějí užít den plný zábavy, závodění a zároveň pomoci handicapovaným dětem. Inspirací za celým projektem jsou všichni ti, kteří se každý den s úsměvem a nadějí vypořádávají s fyzickým handicapem a výzvami které jejich stav přináší.

Praha Karla IV.
KDY: Až do 31. prosince, denně 9-18
KDE: Dům U Zlatého prstenu, Týnská 630/6, Praha 1
ZA KOLIK: 150 Kč

Expozice přibližuje Karlovy představy i vlastní realitu proměny pražského souměstí. Nahlédnete do středověkého města pomocí hmotových a virtuálních rekonstrukcí důležitých pražských míst i jednotlivých staveb. Virtuální prezentace seznamují se způsobem městské správy i stavbou středověkého mostu.