K dispozici je bohatá nabídka čtení e-knihovně, která vydává velké množství atraktivních titulů. Stačí navštívit web a vybírat. Nabídka je široká od české i světové klasiky, přes současnou českou prózu, detektivky až po poezii. Každý měsíc je vydáno až 20 nových titulů. Neváhejte a stahujte na www.e-knihovna.cz.

Odborné a historické tituly najdete v digitální knihovně Kramerius. Pedagogům a studentům je zpřístupněna kompletní nabídku titulů z Krameria.

Máte platný čtenářský průkaz? Vyzkoušejte e-zdroje, ve kterých získáte přístup k článkům ze zahraničních odborných časopisů. V databázích můžete také poslouchat kvalitní hudbu či mluvené slovo. Brzy si budete moci vyřídit čtenářský průkaz online.

Kultura online

Na co se můžete těšit? Čekají vás přednášky na témata z psychologie a cestování, komponovaný pořad sdružení Arnika nebo setkání se Společností bratří Čapků. Mimořádné pásmo se bude věnovat velikonočním svátkům.

Zpřístupní se rovněž podcasty z proběhlých akcí.

K poslechu budou přednášky Martina Hilského nebo pořady odborníků z Národního ústavu duševního zdraví. Podcasty budou zveřejňovány na webu http://l.mlp.cz/soundcloud.

Současní čeští básníci pro vás čtou online na jedinečných místech ve svých bytech, na půdě, v dalekých zemích nebo v poetické kavárně. Představí se Olga Stehlíková, Vít Janota, Jan Štolba a další. Chystají se nové audioknihy v podání profesionálních herců.

Papírové knihy 

Stále se nakupují a zpracovávají nové knihy, které na vás rády počkají až knihovna znovu otevře. Z rozhodnutí zřizovatele, hl. m. Prahy, byl rozpočet na nákup knih navýšen o 10 milionů korun, které budou použity na nákup produkce od pražských nakladatelů. Za pět milionů se nakoupí tištěné knihy, za dalších pět licence k elektronickému vydání.

Protože zatím nejde odhadnout, kdy knihovna znovu otevře, všechny výpůjčky i rezervace jsou automaticky prodlouženy.

 

Kde?

www.mlp.cz

Facebookový profil

facebook.com/knihovna