Blanka Matragi: Timeless
KDY: Až do 31. prosince, denně 10-19
KDE: Obecní dům, náměstí Republiky 5,Praha 1
ZA KOLIK: Od 155 Kč

Spojením kouzla secesních prostor Obecního domu a exkluzivních Haute Couture modelů fenomenální módní návrhářky Blanky Matragi vznikl jedinečný koktejl opájející smysly. Výstava nyní představuje obměněnou expozici mapující její více než pětatřicetiletou kariéru módní návrhářky a designérky.

Komentovaná prohlídka výstavy Doma na Sibiři
KDY: Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur, Betlémské náměstí 269/1, Praha 1
KDE: 17-19
ZA KOLIK: 30 Kč + cena běžné vstupenky

Výstava Doma na Sibiři představí Sibiř jako životní prostředí mnoha národů, které se dokázaly přizpůsobit náročným přírodním podmínkám. Sibiř je však domovem nejen lidí, ale také zvířat a rostlin, a právě u nich se návštěvníci začnou s touto rozlehlou a odlehlou částí světa seznamovat.

V síti: Film a beseda s režisérem Vítem Klusákem
KDY: 20-22.30
KDE: Hoffmanův dvůr, Vinořské náměstí 34, Praha 9

Tři herečky, tři pokojíčky, deset dní a 2458 sexuálních predátorů. Experiment, který naléhavým způsobem otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři zletilé herečky s dětskými rysy dostávají za úkol prostřednictvím falešných profilů na sociálních sítích předstírat, že je jim 12 let.

Vinyl fever: Burza LP a CD
KDY: 12-19
KDE: Vodárenská věž Letná, Na Výšinách 1, Praha 7
ZA KOLIK: Zdarma

Čeká na vás bohatý výběr z tisíců titulů. Prodej, nákup, výměna… Vše od Abby až po ZZ Top, od Ivana Mládka po Blue Effect, od Menšíka po Hurvínka, od B.B. Kinga po Franka Zappu.

Mexico Night nad Prahou
KDY: 17-23
KDE: Střecha Radost, náměstí Winstona Churchilla 1800/2, Praha 3
ZA KOLIK: 200 Kč

Opravdová mexická party na střešes nejhezčím výhledem na Prahu je tady. Čeká na vás klasická mexická mariachi hudba, mexické drinky, tanec a dobroty. Vstupné 200 Kč. Mexican welcome drink v ceně.

100 roků Říše loutek
KDY: Až do 31. ledna, denně kromě pondělí 9-20
KDE: Dům U Zlatého prstenu, Týnská 630/6, Praha 1
ZA KOLIK: 150 Kč, snížené od 60 Kč

Říše loutek se zrodila před 100 lety. Výstava v domě U Zlatého prstenu představuje především loutky, ale také fotografie, návrhy, ukázky dekorací, rekvizit i kostýmků a spoustu dalšího.