Slavnost světýlek a lampionový průvod
KDY: 15-18
KDE: Park Parukářka, Praha 3
ZA KOLIK: Vstupné zdarma

Těšte se na výtvarné a pohybové workshopy pro děti, v 17 hodin lampionový průvod (trasa vede parkem Parukářka  na konci dostane dětský účastník lampionového průvodu malé překvapení). S sebou je nutné mít vlastní svítící lampion. K dispozici stánky s občerstvením a teplými a studenými nápoji.

Lucky Chops v Roxy
KDY: Od 19
KDE: Klub Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
ZA KOLIK: 570 Kč

Lucky Chops dávají nový život dechovým nástrojům. Svůj neuchopitelný hudební mix šíří od roku 2006, kdy se dali dohromady během studií v New Yorku. Štěstí zkusili jako pouliční muzikanti a díky virálním videím Funkytown a I Feel Good se z nich stala senzace. Jejich intenzivní tvorba má jediný úkol – šířit léčivou sílu hudby. Lucky Chops to od hraní v chodbách metra dotáhli na velká pódia, kde předvádí nezapomenutelné koncerty.

Christian Houge: Temple of Light
KDY: Do 20. listopadu 
KDE: Bold Gallery, U Měšťanského pivovaru 6, Praha 7
ZA KOLIK: Vstupné zdarma

V pražské Bold galerii na vás čeká úchvatná výstava fotografií, kterou připravil norský umělec Christian HougeV pražské Bold galerii na vás čeká úchvatná výstava fotografií, kterou připravil norský umělec Christian HougeZdroj: Christian HougeRenomovaný norský fotograf Christian Houge připravil speciálně pro pražskou Bold Gallery výstavu Temple of Light. Uvádí zde své dva nové fotografické cykly, v nichž hlavní roli hrají vzácná vycpaná zvířata, lidské ostatky a oheň. Prostřednictvím první série fotografií Residence of Impermanence umělec zkoumá vztah mezi lidstvem a přírodou pálením vysoce ceněných zvířecích vycpanin. Ve druhé sérii Vanitas pracuje se zapálenými lidskými kosti a připomíná vzácnost života.

Fidlovačka: muzikál Branický zázrak
KDY: Od 19
KDE: Divadlo Na Fidlovačce, Křesomyslova 625/4, Praha 4
ZA KOLIK: 325-1900 Kč

Písničkář Pavel Krajíček dosáhl středního věku a diví se, kam se ztratilo jeho mládí, sláva, radost ze života a teď dokonce i kolo z garáže. Smiřuje se s tím, že mládí mu nikdo nevrátí, a o to víc chce zpátky alespoň kolo. Policie se zdá bezradná, a tak se Krajíček rozhodne odhalit a potrestat loupeživé bezdomovce na vlastní pěst. To se mu sice nepodaří, ale získá naději, že by mohl dostat odpověď na to, co ho v životě vlastně trápí. Stačí prý jen během úplňkové noci přespat v kouzelném lesíku u ohně s bezdomovci… Civilní reálie pražské periferie a zápletka s ukradeným bicyklem vytvářejí v kombinaci se vznešenými tóny hudby třaskavou směs. Humorná nadsázka s lehkostí předává poselství, která si divák může odnést ve svém srdci.

Výstava Klaudie Hlavatá: Obrácený stín
KDY: Denně do 17. prosince
KDE: Galerie Smečky, Ve Smečkách 2091, Praha 1

Samostatná výstava Klaudie Hlavaté (1992) představuje na třicet nejnovějších koláží. V nich autorka zpracovává ambivalentní témata jako je tehdy a teď, dětství a dospělost či intimní a veřejné, jež vytvářejí zvláštní napětí a dobře podtrhují fragmentárnost zvolené techniky. Spolu s kurátorem výstavy Radkem Wohlmuthem se rozhodli jít ještě dále a vystoupit z obrazu do prostoru Galerie Smečky, která svůj dramaturgický plán staví právě na koláži.

Švandovo divadlo: 7 pádů Honzy Dědka
KDY: Od 19
KDE: Švandovo divadlo na Smíchově, Štefánikova 57, Praha 5
ZA KOLIK: Od 420 Kč, online předprodej zde

Populární talk show 7 pádů Honzy Dědka, kde se každý týden můžete těšit na dvě hodiny zábavy se známými a zajímavými osobnostmi. Pořad vznikl počátkem roku 2011 a do dnešního dne se v něm již vystřídalo na 600 hvězdných hostů. Rozhovory vedené publicistou Honzou Dědkem se ještě před uvedením na televizní obrazovky staly doslova fenoménem na YouTube, kde mají dnes k 85 miliónům zhlédnutí a bezmála 140 tisíc diváků pořad pravidelně odebírá!

Ungelt: Dovolená paní Josefy
KDY: Od 19
KDE: Divadlo Ungelt, Malá Štupartská 1, Praha 1
ZA KOLIK: 275-550 Kč

Žádné manželství není v takových troskách, aby ho jedna svérázná hospodyně nedokázala zachránit. Úspěšná francouzská komedie o tom, jak umí být život krásný a zábavný, i když to tak někdy nevypadá.

Muzeum fantastických iluzí
KDY: Denně 9-19 (poslední vstup v 18)
KDE: Muzeum fantastických iluzí, Vodičkova 31, Praha 1
ZA KOLIK: Od 179 Kč

Vítejte v magickém světě optických iluzí! Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška má u návštěvníků obrovský úspěch a nyní je nově dvakrát větší a xkrát zábavnější! Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky a videa!

Svět medúz plný novinek pro děti i rodiče
KDY: Denně 9-21
KDE: OC Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
ZA KOLIK: Od 170 Kč, dospělí 260 Kč

Svět medúz se dočkal dalšího rozšíření a vylepšení. Cílem změn je zpříjemnění pobytu ve rodinám s dětmi. Ve venkovních střešních prostorách byl vybudován nový Jellyjake park, který je plný tematicky laděných zábavních atrakcí a originálních her pro ty nejmenší návštěvníky, včetně prolézaček, trampolín a skluzavek. Dřívější Bistro Medúz prošlo kompletní rekonstrukcí a stalo se unikátním prostorem plným těch nejmodernějších technologických vychytávek. Čas na občerstvení si tak můžete zpříjemnit například sledováním videomappingové projekce s medúzami, nebo otestovat svůj talent na jednom ze tří nadstandardních multimediálních pláten.

Egypt: Dar Nilu na Chvalském zámku
KDY: Do 20. listopadu, denně 9-18
KDE: Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi 857, Praha 9
ZA KOLIK: 40-70 Kč

Výstava s názvem Egypt – dar Nilu představí velkorysý náhled do jedné z největších starověkých civilizací, která rozkvétala před 5000 lety na březích afrického veletoku. Její autor slovenský cestovatel a sběratel Ján Hertlík nashromáždil během posledních dvaceti let obdivuhodnou sbírku replik historických předmětů s egyptskou tematikou, které následně uměleckými technikami upravil do podoby originálů. Expozice představí repliky bust panovníků, sochy vládců i bohů. Nebudou chybět nástěnné malby či pohřební nádoby. Na výstavě potkáte také nejkrásnější ženu starověku – Nefertiti a seznámíte se s poklady z Tutanchamonovy hrobky. Výstava provede všemi historickými obdobími starověkého Egypta – od času sjednocení Horního a Dolního Egypta, přes stavbu pyramid, období největšího rozkvětu v Nové říši až po Ptolemaiovské období.