Sto let je jen začátek – Český rozhlas 1923–2023
KDY: Do 31. prosince, denně kromě pondělí 9-18
KDE: Národní technické muzeum, Kostelní 42, Praha 7
ZA KOLIK: Od 60 Kč, dospělí 280 Kč

Ke stému výročí pravidelného rozhlasového vysílání u nás pořádá Český rozhlas spolu s Národním technickým muzeem výstavu „Sto let je jen začátek – Český rozhlas 1923–2023“. Od slavnostního otevření 17. května 2023 až do konce roku mohou návštěvníci díky různorodým formám poslechu doslova zažít rozmanitost rozhlasové produkce v průběhu uplynulého století. Výstava ale kromě historie představí i aktuální trendy a vyhlídky konzumace obsahu, způsoby jeho příjmu i distribuce.

Krajina 0
KDY: Od 19
KDE: Divadlo Na Fidlovačce, Křesomyslova 625/4, Praha 4
ZA KOLIK: Od 350 Kč

Sedm teenagerů a jejich rodičů za účasti všudypřítomného multimediátora (Kovy) v tajemném prostoru zvaném dospívání, to je Krajina 0. Neexistuje snad komplikovanější vztah na světě, než je vztah rodičů a jejich dětí. Dva světy, prolínání odlišného vnímání reality, snů a ideálů. Zápas, který může být v důsledku očistný. Dvě herecké generace se potkají na jevišti: dva způsoby vyjadřování, digitální technologie, nadpřirozené schopnosti hrdinů, používání magie a nostalgie, vnímání dobra a zla jako ve starých pohádkách. Je to až troufalá ambice – vytvořit projekt, který navštíví rodiče se svými teenagery. Je to výzva pro diváky, a také pro tvůrce, kteří se při tvůrčí práci setkávají  i se svými dětmi. Hudbu spoluvytváří Kato z Prago Union.

Pravidelné lekce jógy v Kasárnách Karlín
KDY: 19.40-20.40
KDE: Studio Flexible spot v Kasárnách Karlín, Prvního pluku 20/2, Praha 8
ZA KOLIK: 140 Kč (s permanentkou 127 Kč)

"Srdečně vás zveme na středeční lekce Hatha jógy do Kasáren Karlín.V našem studiu si zakládáme na individuálním přístupu a rodinné atmosféře. Nemusíte se tedy bát, pokud nemáte s jógou zkušenosti. Vítaní jsou jak začátečníci tak pokročilí. Naše lektorka se vám bude věnovat tak pečlivě, že ani nepoznáte, že jste na skupinové lekci.  Hatha jógou vás bude provádět naše skvělá a zkušená Eliška Macková," zvou pořadatelé akce.

Svět medúz plný novinek pro děti i rodiče
KDY: Denně 9-21
KDE: OC Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
ZA KOLIK: Od 170 Kč, dospělí 260 Kč

Svět Medúz vznikl jako zcela unikátní světový projekt, kde se pod jednou střechou prolíná ohromující život medúz s audiovizuálnímí efekty. Na prostoru přes 700 metrů čtverečních najdete 38 akvárií, ve kterých je k vidění přes 30 druhů medúz. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit také na videomaping a unikátní atrakce.

Imaginárium Divadla bratří Formanů a jejich přátel
KDY: Do 11. června, denně 9-18
KDE: Chvalský zámek, Na Chvalské tvrzi, Praha 9
ZA KOLIK: 75-120 Kč

Imaginárium představuje fantastický a tajuplný svět kočovných divadelníků a svérázných výtvarníků. Vtahuje nás do říše tvůrčí fantazie a radostně a bezelstně oslavuje lidskou tvořivost a řemeslo. Připomíná nám krásu a poctivost umění vytvořeného vlastníma rukama a srdcem. „Skutečný smysl instalace Imaginárium je zprostředkovat dětem i dospělým co nejvíce radosti z dotýkání, objevování, pohybu a hry," říká Matěj Forman. Výstava citlivě reaguje na prostředí Chvalského zámku a přináší nová zákoutí, vynálezy, hračky, objekty a interaktivní instalace. Vzniká živelně a organicky intenzivní spoluprací pestré skupiny výtvarníků a přátel Matěje Formana, ve které je každý z umělců silným individuem s vlastním výtvarným rukopisem, avšak zároveň je součástí celku. Každý za sebe a ze sebe, všichni společně za jeden svět, za svět tvůrčí a nespoutané představivosti, výtvarného umu, radosti a hravosti. "Imaginárium putuje po světě již 10 let a má za sebou řadu úspěšných prezentací české loutkové tvorby nejen u nás, ale také v zahraničí, např. v Itálii, Německu, Dánsku nebo Francii. Vážíme si toho, že se nyní usídlí na Chvalském zámku a srdečně Vás zveme k jeho návštěvě," zvou lidé ze zámku.

Muzeum fantastických iluzí
KDY: Denně 9-19 (poslední vstup v 18)
KDE: Muzeum fantastických iluzí, Vodičkova 31, Praha 1
ZA KOLIK: Od 179 Kč

Vítejte v magickém světě optických iluzí! Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška má u návštěvníků obrovský úspěch a nyní je nově dvakrát větší a xkrát zábavnější! Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky a videa!