Autokino Strahov: Kdyby radši hořelo
KDY: Od 21.30
KDE: Zátopkova, Praha 6
ZA KOLIK: 350 Kč za automobil, venkovní sezení 120 Kč

Trochu nešikovný dobrovolný hasič Standa se připravuje na příchod potomka a vše konzultuje se svým vzorem, náčelníkem Bróňou. Když podezřelá automobilová nehoda na velikonočním jarmarku způsobí ve vsi iracionální paniku plynoucí ze strachu před domnělým terorismem, Bróňa se stane vůdčím hlasem nově ustavené domobrany. Chránit své spoluobčany se rozhodne za každou cenu – a Standa zůstává rozkročen mezi jeho čím dál fanatičtějším jednáním a sílící pochybností o celé situaci.

Farmářské trhy na Pankráci
KDY: Každou středu od března do konce roku 8-18
KDE: Před obchodním centrem Arkády Pankrác, Praha 4
ZA KOLIK: Vstupné zdarma

Cílem farmářských trhů je nabídnout široké veřejnosti prostor k nákupu farmářských a pouze lokálních produktů a výpěstků. V nabídce najdete nejen kvalitní a výběrovou  zeleninu, maso, sýry a mléčné výrobky, ale i ovoce plné chuti. Právě tak i lokální doprovodný sortiment, jako jsou květiny, pečivo, marmelády, bylinky, koření, vajíčka, med a podobně. Samozřejmě nebudou chybět ani sezónní produkty.

Divadlo Ungelt: Deštivé dny
KDY: Od 20
KDE: Divadlo Ungelt - Letní scéna, Nový Svět, Praha 1
ZA KOLIK: 690-850 Kč

Americké drama je hrou o přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. Ve světové premiéře této hry ztvárnily mladé policisty filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman.

Ledárny Braník: vypsaná fiXa křtí album
KDY: Od 19.45 (vstup od 17)
KDE: Ledárny Braník, Praha 4
ZA KOLIK: Od 450 Kč

Kapela vypsaná fiXa pokřtí v Ledárnách novou již desátou desku Kusy radosti. Album vzniklo v průběhu minulého roku ve studiích Sono, Jámor a Gui-tón pod společným dohledem producentů Dušana Neuwertha a Ondřeje Ježka.Všechny texty napsal Márdi. Obal a celou grafiku alb vytvořil kytarista Mejla. Kusy radosti jsou také první deskou v nové sestavě. Kapelu definitivně opustil basák Mejn a místo něj nastoupil Kryštof Mašek.

Prague Rocks: Metallica a spol. v Letňanech
KDY: Otevření areálu ve 13, předkapely od 14, Metallica od 21
KDE: Letiště Letňany u Výstaviště PVA Expo, Beranových 667, Praha 9
ZA KOLIK: Od 1990 Kč

Metallica a další vystoupí na již třetím ročníku jednodenního festivalu Prague Rocks. Tato jedinečná akce ve střední a východní Evropě, na které v minulosti vystoupili například Kiss, ZZ Top nebo zpěvák Ozzy Osbourne, přivítá návštěvníky v létě 2022 pořádnou dávkou metalu a rocku. Postupně vystoupí: 14 The Hardkiss, 15 S8NT Elektric, 16.10 Red Fang, 17.30 Steel Panther, 19.15 Five Finger Death Punch, 21 Metallica.

Výstava stanů
KDY: Až do 31. července, denně 10-20
KDE: PVA Expo Letňany, Beranových 667, Praha 9
ZA KOLIK: Vstupné i parkování zdarma

Největší akce svého druhu se 180 vystavenými stany, 350 spacáky a 300 karimatkami pod jednou střechou. Šetřete čas i peníze. Na jednom místě najdete, vyzkoušíte, porovnáte a vyberete stan, karimatku i spacák kamkoliv a na cokoliv.

Světy české animace
KDY: Pondělí až pátek 9-18, víkendy 10-20
KDE: Holešovická tržnice (hala č. 17), Bubenské nábřeží, Praha 7
ZA KOLIK: Od 130 Kč

Do filmové kuchyně a zákulisí ateliérů se mohou podívat všechni malí, větší i ti největší. Hala č. 17 v historické holešovické tržnici se do té doby změnila ve filmovou scénu, jakož i netradiční výstavní prostor, kde uvidíte různé animační techniky, optické iluze i historické kamery, řadu originálních kreseb, obrázkových scénářů, loutek, rekvizit, dekorací a ukázky z animovaných filmů i počítačových her. Provázet jimi budou pochopitelně ti nejzasvěcenější – tedy sami tvůrci, kreslíři, animátoři a vyprávěči příběhů – nejčastěji při besedách, setkáních a workshopech. Na ty nejmenší návštěvníky pak čeká zóna České televize. Těšit se lze na projekce 140 českých „Best Of“ animovaných filmů, jakož i na originální instalaci nazvanou „Cesta českého animátora od minulosti k budoucnosti“. Na té se podílely významné osobnosti animované tvorby (Jiří Bárta, Pavel Koutský, Michal Žabka, Galina Miklínová, Jan Balej, Daria Kaščejeva, Denisa Grimmová, Kristina Dufková, Noro Držiak a řada dalších). Hlavním kurátorem výstavy je režisér Jan Bubeníček, který loni zazářil celovečerním animovaným filmem Myši patří do nebe nominovaným na evropského Oskara a spolu s ním garantují ojedinělý projekt filmový dramaturg a pedagog FAMU Jiří Kubíček, scénárista Edgar Dutka a producentka Zuzana Bukovinská.

Svět medúz plný novinek pro děti i rodiče
KDY: 
Denně 9-21
KDE: 
OC Arkády Pankrác, Na pankráci 86, Praha 4
ZA KOLIK: 
Od 170 Kč, dospělí 260 Kč

Svět medúz se dočkal dalšího rozšíření a vylepšení. Cílem změn je zpříjemnění pobytu ve rodinám s dětmi. Ve venkovních střešních prostorách byl vybudován nový Jellyjake park, který je plný tematicky laděných zábavních atrakcí a originálních her pro ty nejmenší návštěvníky, včetně prolézaček, trampolín a skluzavek. Dřívější Bistro Medúz prošlo kompletní rekonstrukcí a stalo se unikátním prostorem plných těch nejmodernějších technologických vychytávek. Čas na občerstvení si tak můžete zpříjemnit například sledováním videomappingové projekce s medúzami, nebo otestovat svůj talent na jednom ze tří nadstandardních multimediálních pláten.

Muzeum fantastických iluzí
KDY: Denně 9-19 (poslední vstup v 18)
KDE: Muzeum fantastických iluzí, Vodičkova 31, Praha 1
ZA KOLIK: Od 179 Kč

Vítejte v magickém světě optických iluzí! Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška má u návštěvníků obrovský úspěch a nyní je nově dvakrát větší a xkrát zábavnější! Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky a videa!