Ungelt: Krásná vzpomínka
KDY: Od 20
KDE: Divadlo Ungelt - Letní scéna, Nový Svět, Praha 1
ZA KOLIK: 550-670 Kč

Jaké to je být pianistou nejhorší zpěvačky všech dob? Bizarní příběh Florence Foster Jenkinsové plný živě hrané jazzové i operní hudby.

Iron Maiden v Edenu
KDY: Od 16
KDE: Sinobo stadium, Praha 10
ZA KOLIK: Od 1490 Kč

Legendy světového heavy metalu, angličtí Iron Maiden, se opět vrací do Prahy. Stadion Slavie v Edenu bude otevřen v 16 hodin. Program: 17.40 Lord Of The Lost, 18.40 Airbourne, 20.00 Iron Maiden.

Pocta Karlu Gottovi
KDY: Od 19
KDE: O2 arena, Českomoravská 17, Praha 9
ZA KOLIK: 990-2190 Kč

Přípravy dlouho očekávané a několikrát odkládané akce z důvodu proticovidových opatření právě vrcholí. Jisté už je, že oba večery zazní desítky slavných písní Karla Gotta včetně hitů Lady Carneval, Jdi za štěstím, Trezor, Co sudičky přály nám nebo Srdce nehasnou. „Jsem ráda, že se podařilo uskutečnit i toto manželovo přání. Po úspěšném vydání jeho autobiografie Má cesta za štěstím a premiéře celovečerního dokumentu Karel je tento koncert další z projektů, které ještě za svého života sám načrtnul a my se snažíme jeho představu co nejlépe naplnit,“ říká Ivana Gottová.

Fidlovačka: Branický zázrak
KDY: Od 19
KDE: Divadlo Na Fidlovačce, Křesomyslova 625/4, Praha 4
ZA KOLIK: 325-1200 Kč

Písničkář Karel Krajíček dosáhl středního věku a diví se, kam se ztratilo jeho mládí, sláva, radost ze života a teď dokonce i kolo z garáže. Smiřuje se s tím, že mládí mu nikdo nevrátí, a o to víc chce zpátky alespoň kolo. Policie se zdá bezradná, a tak se Krajíček rozhodne odhalit a potrestat loupeživé bezdomovce na vlastní pěst. To se mu sice nepodaří, ale získá naději, že by mohl dostat odpověď na to, co ho v životě vlastně trápí. Stačí prý jen během úplňkové noci přespat v kouzelném lesíku u ohně s bezdomovci. Civilní reálie pražské periferie a zápletka s ukradeným bicyklem vytvářejí v kombinaci se vznešenými tóny hudby třaskavou směs. Humorná nadsázka s lehkostí předává poselství, která si divák může odnést ve svém srdci.

Muzeum fantastických iluzí
KDY: Denně 9-19 (poslední vstup v 18)
KDE: Muzeum fantastických iluzí, Vodičkova 31, Praha 1
ZA KOLIK: Od 179 Kč

Vítejte v magickém světě optických iluzí! Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška má u návštěvníků obrovský úspěch a nyní je nově dvakrát větší a xkrát zábavnější! Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky a videa!

Světy české animace
KDY: Pondělí až pátek 9-18, víkendy 10-20
KDE: Holešovická tržnice (hala č. 17), Bubenské nábřeží, Praha 7
ZA KOLIK: Od 130 Kč

Do filmové kuchyně a zákulisí ateliérů se mohou podívat všechni malí, větší i ti největší. Hala č. 17 v historické holešovické tržnici se do té doby změnila ve filmovou scénu, jakož i netradiční výstavní prostor, kde uvidíte různé animační techniky, optické iluze i historické kamery, řadu originálních kreseb, obrázkových scénářů, loutek, rekvizit, dekorací a ukázky z animovaných filmů i počítačových her. Provázet jimi budou pochopitelně ti nejzasvěcenější – tedy sami tvůrci, kreslíři, animátoři a vyprávěči příběhů – nejčastěji při besedách, setkáních a workshopech. Na ty nejmenší návštěvníky pak čeká zóna České televize. Těšit se lze na projekce 140 českých „Best Of“ animovaných filmů, jakož i na originální instalaci nazvanou „Cesta českého animátora od minulosti k budoucnosti“. Na té se podílely významné osobnosti animované tvorby (Jiří Bárta, Pavel Koutský, Michal Žabka, Galina Miklínová, Jan Balej, Daria Kaščejeva, Denisa Grimmová, Kristina Dufková, Noro Držiak a řada dalších). Hlavním kurátorem výstavy je režisér Jan Bubeníček, který loni zazářil celovečerním animovaným filmem Myši patří do nebe nominovaným na evropského Oskara a spolu s ním garantují ojedinělý projekt filmový dramaturg a pedagog FAMU Jiří Kubíček, scénárista Edgar Dutka a producentka Zuzana Bukovinská.

Svět medúz plný novinek pro děti i rodiče
KDY: Denně 9-21
KDE: OC Arkády Pankrác, Na pankráci 86, Praha 4
ZA KOLIK: Od 170 Kč, dospělí 260 Kč

Svět medúz se dočkal dalšího rozšíření a vylepšení. Cílem změn je zpříjemnění pobytu ve rodinám s dětmi. Ve venkovních střešních prostorách byl vybudován nový Jellyjake park, který je plný tematicky laděných zábavních atrakcí a originálních her pro ty nejmenší návštěvníky, včetně prolézaček, trampolín a skluzavek. Dřívější Bistro Medúz prošlo kompletní rekonstrukcí a stalo se unikátním prostorem plných těch nejmodernějších technologických vychytávek. Čas na občerstvení si tak můžete zpříjemnit například sledováním videomappingové projekce s medúzami, nebo otestovat svůj talent na jednom ze tří nadstandardních multimediálních pláten.