Swingové tančírny na lodi
KDY: 18-20
KDE: Loď Cargo Gallery, Smíchovská náplavka, Praha 5
ZA KOLIK: Vstupné dobrovolné

Začíná se na palubě lodis krásným výhledem na Vyšehrad. Od 20 hodin se můžete přesunout do lodních útrob, kde na vás bude čekat prostorná místnost s klimatizací pro zhruba 300 lidí.

Blanka Matragi: Timeless
KDY: Až do 31. prosince, denně 10-19
KDE: Obecní dům, náměstí Republiky 5, Praha 1
ZA KOLIK: Od 155 Kč

Výstava představuje obměněnou expozici mapující více jak pětatřicetiletou kariéru módní návrhářky a designérky Blanky Matragi. Rovněž zde najdete nejnovější kolekci Elements 2017. Zde se designérka Blanka Matragi inspirovala přírodními živly bez kterých by život na naší planetě neexistoval. Kolekce Elements je obohacena o nejnovější technologie nejen v materiálech, ale hlavně v přístupu a používání autorských inovačních nápadů v 3D efektu s iluzionistickými prvky. Dále je k vidění také sklo, porcelán, sochy, lustry, šperky či grafiky.

Hvězdné léto: Zločin v Posázavském Pacifiku
KDY: 20-22
KDE: Letní scéna pod žižkovskou věží, Mahlerovy sady, Praha 3
ZA KOLIK: 499 Kč

Úchvatný příběh o tom, kterak vyzývavě mladá slečna Luiza, dcera továrníka, skrze četná nebezpečenství až na vltavském parníku svého bujarého a rozjásaného štěstí dojde. Budete trnouti a o sličnou hrdinku se obávati na pikovické dráze železniční, v opuštěném srubu osady Ontário, v bávaných peřejích řeky Sázavy i v neprostupných lesích plných divé zvěře. Poblíž je však neohrožený jinoch, ošlehaný větry oceánů, s vždy dobře nabroušeným tomahawkem v ruce…

Devatero řemesel, desátá bída?
KDY: Do 5. dubna 2021, denně kromě pondělí 10-18
KDE: Zámecký areál Ctěnice, Bohdanečská 259/1, Praha 9
ZA KOLIK: 100 Kč, snížené 50 Kč

České pohádky jsou plny řemeslníků, ať už jsou to ševci, krejčí, nebo zlatníci či zahradníci. Většina pohádek se neobejde bez řemesel, která se v minulosti starala o stravu obyvatel, jako byli mlynáři, pekaři, řezníci, uzenáři nebo rybáři. Výstava se zaměří na filmová zpracování tohoto fenoménu.

Letní scéna Harfa: Natěrač
KDY: 20-22.30
KDE: Galerie Harfa, Českomoravská 2412/15a, Praha 9
ZA KOLIK: 449 Kč

Bláznivá komedie o tom, jak neúspěšný herec, živící se momentálně jako malíř pokojů, získá nečekaně svou životní roli… Donald Churchill je autorem tzv. „čistých komedií“, které si kladou jediný cíl, pobavit a rozesmát diváka. A umí to dokonale! V Natěračovi rozvíjí situaci klasického milostného trojúhelníku. Hlavní hrdinka naší hry Simona je nucena čelit pomstě zhrzené manželky svého milence. Jakým způsobem této pomstě dokáže vzdorovat a jakou roli v tom sehraje náhodně přítomný natěrač?