Setkání s hudební osobností: Štěpán Rak
KDY: 17-18.30
KDE: Ústřední městská knihovna, Mariánské náměstí 1/98, Praha 1
ZA KOLIK: Zdarma

Setkání s letošním jubilantem, kytarovým virtuosem, který procestoval se svým nástrojem celý svět. Štěpán Rak je skladatelem a historicky prvním profesorem hry na kytaru v České republice. Bude vyprávět nejen o své lásce ke kytaře a hudbě vůbec, ale také o astrologii, Slezsku, čaji, či o svém pozoruhodném osudu. Živě zazní i hudební ukázky. Pořadem provede Hana Benešová.

Jóga na paddleboardech
KDY: 18.30-19.30
KDE: Host
ZA KOLIK: 290 Kč (zapůjčení paddleboardu v ceně)

Propojení jógy a paddleboardu je zábavné, ale zároveň skvělé na koncentraci, posílení hlubokého stabilizačního systému a protažení celého těla. Lekce jsou vhodné pro začátečníky a středně pokročilé, jsou určeny pouze pro plavce. Pro děti jsou nutné vesty, nutná je i registrace, a to přes e-mail rezervace@hostivarskaprehrada.cz.

Nordic walking v Milíčovském lese
KDY: 18-19.30
KDE: Sraz u vstupu do lesa (u dětského hřiště), Vodnická, Praha 4
ZA KOLIK: 90/150 Kč, půjčení holí v ceně

Registrace nutná na e-mailu nordic.praha@gmail.com. Provede vás zkušená instruktorka nordic walkingu a trenérka zdravotního cvičení a pilates Martina.

Vernisáž metalové výstavy v Xao
KDY: 18-22
KDE: Xao galerie & knihkupectví, Krymská 29, Praha 10
ZA KOLIK: Zdarma

Lebky, vybuchující lebky, čerti, draci, lidé ve zbroji a kytary kterými se dá někomu setnout hlavu. Loga, která přečtete jen stěží, na pozadí plném šumu ze staré kopírky. Přehnané koláže všeho co leze z pekel a nejtemějších koutů. Ilustrace na které nahý a oběšený hořící kostel vylézá z hrobu a zároveň sóluje na elektrickou kytaru. A přes tohle všechno burácí metalová hudba. Výstava prací pěti českých a slovenských ilustrátorů a grafiků, kteří vytváří loga, plakáty, obaly desek, trika, nášivky a jiné artefakty pro metalové kapely domácí, zahraniční i vlastní – Sněť, Bahratal, Kükëk, Vole. Jakub Hrdlička a Vojta Jasanský aka duo Děda Myšinka, Tomáš Mitura aka Blond from Vole, David Kukoľ alias Serus a David Dolenský v Xao vystaví oltář metalové hudby výběrem svých žánrových prací za poslední dobu.