Výstava masožravých i jiných květin
KDY: Až do 21. 6., 9-18
KDE: Sraz v 16.30 u metra Malostranská, před vstupem do zahrady
ZA KOLIK: Dospělí 40 Kč, děti a důchodci 20 Kč, rodinné vstupné 80 Kč

Pravidelná výstavu masožravých rostlin, kterou ve spolupráci s Botanickou zahradou Přírodovědecké fakulty UK pořádá společnost pěstitelů masožravek Darwiniana.

Běhy v okolí BB Centra
KDY: 17.30-18.30
KDE: BB Centrum, Náměstí Brumlovka, Praha 4
ZA KOLIK: Zdarma

Máte rádi běhání? Na krátký jogging vás po okolí BB Centra doprovodí zkušení instruktoři z běžeckého dua Running2. Díky nim se naučíte nejen správnou techniku, ale třeba také užitečné strečinkové cviky na protažení. Sraz je v 17.20 na recepci budovy Beta.

Národní muzeum online: Staré pověsti české
KDY: Nonstop
KDE: www.nm.cz
ZA KOLIK: Zdarma

Muzea se pomalu otevírají, ale vzhledem k okolnostem se na jaře houfně přesouvají do online prostředí. Zapněte si počítač a společně s kurátory prozkoumejte aktuální i již ukončené výstavy.
Výstava Staré pověsti české se konala v roce 2010 v Historické budově Národního muzea a vedle mytických příběhů představovala život starých Slovanů na našem území. Online výstava sleduje vývoj Starých pověstí českých, který začal na konci 10. století. Společně s kurátorem vyšplháte na horu Říp, s Bivojem se neohroženě pustíte za divokým zvířetem a s Krokovými dcerami nasbíráte bylinky a zkusíte si zavěštit. Nebojácný Šemík vás přenese za hradby Vyšehradu a přichystáte i slavnou svatbu Libuše a Přemysla. Na chvíli se ponoříte do dávných věků naší minulosti a možná i zjistíte, v čem jste si podobní a v čem odlišní.

Pohřeb až zítra
KDY: 19-20.30
KDE: Švandovo divadlo na Smíchově, Štefánikova 57, Praha 5
ZA KOLIK: Od 330 Kč

Měla to být poklidná večeře. Důstojně se sejít v před-večer babiččina pohřbu. Po delší době zase celá rodina: matka, dvě dospělé dcery, náctiletý syn i bývalý manžel. A možná ještě někdo. Jenom se potkat a nemluvit o ničem konfliktním. Zbytečně neprovokovat. Jenom se potkat, aby zítřejší pohřeb proběhl v poklidu. Ovšem od začátku je zřejmé, že dnešek rozhodně klidný nebude. Zoufalost a absurdita mají k sobě zatraceně blízko.