„Naše společnost provozuje čtyři restaurace v Praze, zejména v Praze 9, restauraci máme i na D1 ve středočeském Lokti,“ podotýká.

Jaké bylo u vás covidové období?

Ze začátku velmi náročné, hlavně ta nejistota a změny ze dne na den. Zaměstnanci ale byli úžasní, nikdo se nebál, všichni byli zodpovědní, ochotní, chodili dále do práce a ruku k dílu přiložili tam, kde bylo potřeba. Mohli jsme tak být otevření alespoň přes McDrive či okénko. Za to jim všem posílám obrovský dík a obdiv, opravdu si jich všech moc vážím! A nutno dodat, že i podpora ze strany McDonald‘s byla opravdu nadstandardní.

Museli jste propouštět?

Jsem ráda, že nemuseli. Bylo to náročné období, ale vše jsme zvládli. Těší mě, že se nám podařilo propojit týmy všech restaurací mezi sebou, což se osvědčilo během covidu, kdy jsme týmy museli různě míchat.

Kolik máte zaměstnanců a jak se je daří sehnat?

Zhruba 300. Během covidu jsme zájemce museli i odmítat. Teď se ale situace opět obrátila a o zaměstnance je naopak rvačka. Snažíme se, aby se jim u nás líbilo, a podle zájmu z jejich strany se nám to snad daří. Více než polovina zaměstnanců jsou brigádníci, zejména studenti.

Jak motivujete zaměstnance a brigádníky?

Nabízíme zajímavý plat, flexibilitu v plánování směn a možnost kariérního růstu. U nás i „mlaďoši“ mohou zasahovat do řízení firmy. Budujeme kolektivy a snažíme se zaměstnance maximálně motivovat, aby se jim u nás líbilo, práce je bavila a chtěli s námi zůstat.

Podporujete akce a spolky, že?

Podporovali, ale covid většinu aktivit zastavil. Tak jsme kávou podporovali alespoň covidová oddělení ve FN Vinohrady. Předtím jsme spolupracovali s některými školami, které jsme podporovali při vánočních jarmarcích, a oni nám za odměnu vánočně vyzdobili restaurace. Organizovali jsme vernisáže obrázků dětí, spolupracovali se Spolkovým domem ve Zruči nad Sázavou. Podporovali jsme mladé sportovce v Křivsoudově a Čerčanech. Rádi na to navážeme.

Jak jste se dostala do McDonald‘s?

V roce 2014 jsem sem nastoupila na roční trénink franšízanta. Do tréninku jsem nastupovala jako zaměstnanec začátečník, tzv. zelená placka. Během roku jsem prošla všemi pozicemi v restauraci. Byla to výborná zkušenost, bez které bych si vůbec nedovedla představit, jak restauraci McDonald‘s provozovat.

Litovala jste někdy, že jste do toho „šla“?

Zatím nikdy. Naopak, našla jsem se v tom mnohem více než v bance. Máme skvělý tým a práce mě baví.

Co vás na dění kolem Mekáčů nejvíce baví?

Potkávání a propojování lidí. McDonald‘s sice prodává hamburgery, ale v podstatě je to nevirtuální sociální síť. Vždy si ráda povídám se všemi kolegy a jdu si s nimi ráda „zaběhat“ do provozu.