Odhad způsobené škody se totiž vyšplhal na 450 tisíc korun – a fakt, že uchráněny zůstaly hodnoty za milion, je jen slabou útěchou. „Při příjezdu hasičů již stromek nehořel; jeho zbytky vynesli hasiči ven a přetlakovou ventilací vyvětrali zadýmené prostory," konstatovala Lenka Kostková z centrály středočeských hasičů.

Požár stromu likvidovali hasiči i venku, a to rovněž na Praze-východ. Konkrétně to bylo v Louňovicích nedaleko Mukařova na Praze-východ, kde v osm večer hořela borovice. Mohla za to nedbalost při používání zábavné pyrotechniky. V tomto případě se řádění nežádoucích plamenů obešlo beze škod. Rovněž na Praze-východ, v nedalekém Doubku, likvidovali říčanští hasiči také požár obytného podkroví rodinného domku. Oheň, který za sebou zanechal 50tisícovizu škodu, vzešel od zkratu na elektrickém přívodním kabelu.

V ostatních regionech bylo výrazně klidněji. Přímo 24. prosince zaznamenali středočeští hasiči 21 výjezdů, což je polovina oproti běžnému dennímu průměru. Z větších událostí připomněla Kostková hašení kuchyně v bytovém domě v Kolíně. Plameny, k jejichž rozšíření vedla nedbalost, tam ve čtyři hodiny odpoledne spolykaly 40 tisíc.