Na místo vyrazily původně čtyři jednotky, ale ukázalo se, že budou potřebovat posily. "Poplach byl vyhlášen i jednotkám dobrovolných hasičů," uvedl na Twitteru mluvči pražských hasičů Martin Kavka. Hasiči se snažili, aby se požár nešířil na další prostor haly. Na místě nakonec zasahovala zhruba stovka hasičů. Chemici nezjistili žádnou závadnou koncentraci nebezpečných látek a nebyla vydána žádná omezení.

Zdroj: Youtube

"V tuto chvíli se požár nešíří z haly. Dohašujeme uvnitř pomocí 15 C proudů a v dýchací technice. Hašení probíhá i pomocí výškové techniky. Na místo míří nakladač pro rozebírání uskladněného ohořelého materiálu," informovali hasiči krátce po 15. hodině. "Probíhá dohašování ve vnitřní části haly. Na místě zůstává 70 hasičů. Z důvodu poškozené ocelové konstrukce hasiči část rozřezávají, aby se dostali do vnitřního prostoru. Jednotky dobrovolných hasičů zůstávají na svých zbrojnicích jako záloha, někteří dopravují vodu na místo," uvedli hasiči zhruba v půl osmé večer.

Na místě byly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policie zajistila volný průjezd záchranářům i hasičům. "Doprava je v širokém okolí značně komplikovaná. Jeďte prosím jinými komunikacemi," požádali policisté na Twitteru. "Nevjíždějte prosím do ulic Videňská, Kunratická spojka a dalších přilehlých komunikací. Tyto silnice jsou uzavřené," doplnili. Krátce po druhé hodině odpoledne uvedli, že s uzavírkou je potřeba počítat ještě několik hodin. To se potvrdilo a doprava se do normálu vrátila až kolem čtvrt na osm večer.

Problémy hlásila i hromadná doprava. "Pravděpodobně v souvislosti s požárem blízké haly v Písnici je aktuálně velmi komplikovaná doprava na Vídeňské a Kunratické spojce. Na linkách 332, 335, 337 a 339 registrujeme ve směru do Prahy zdržení až 40 minut. V opačném směru jezdí spoje pouze s nižším zpožděním," uvedl organizátor PID.

Požár haly v Hostivaři.
Požár v Hostivaři dohašovali hasiči ještě v noci. Na místě měly stát nové domy