V pátek večer před osmou hodinou se do Libně v Praze 8 sjelo několik jednotek pražského hasičského sboru společně s hlídkami policie. Opuštěná budova v ulici Voctářova hořela v plném rozsahu.

Hasiči na Václavském náměstí v Praze.
Hrozivá bilance. Hasiči loni vyjížděli každé tři minuty, požárů přitom ubylo

„Velitel zásahu vyhlásil II. stupeň požárního poplachu a na místo si vyžádal další posilové jednotky. Kromě jednotek HZS Praha na místo vyjely cisterny dobrovolných hasičů z Letňan, Ďáblic, Březiněvsi a Dolních Měcholup. Postupem času byly na místo povolány další jednotky dobrovolných hasičů z Čakovic a Satalic,“ uvedli hasiči na svém twitterovém účtu.

Koncentrace zplodin zůstala v normě

Zásah si vyžádal také nasazení výškové techniky. Chemická služba během akce prováděla kontrolní měření. Koncentrace zplodin však nebezpečné hodnoty nepřekročila. Voctářova ulice byla po celou dobu hašení uzavřena pro veškerou dopravu.

Lokalizace požáru byla ohlášena po deváté hodině. Polovinu budovy se díky zásahu podařilo před ohněm uchránit. Proč k požáru došlo je zatím předmětem vyšetřování.

V Praze na Pohořelci se 10. ledna 2020 odpoledne střetly dvě tramvaje. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, uvedla policie na twiteru
Nehoda bez zranění. Na Pohořelci se srazily tramvaje, řidič vyskočil