Osm obyvatel hasiči podle jejích slov zastihli venku za objektem - a během zásahu pak uvnitř našili dvě ohořelá torza lidských těl. Prvotních poznatky napovídají, že zde zemřeli žena narozená v roce 1960 a muž s ročníkem narození 1971. Přesné okolnosti smrti by měli ozřejmit soudní lékaři při pitvě.

Na evakuaci přeživších se podle slov Ivety Martínkové z ředitelství pražské policie podíleli policisté. Od počátku tušili, že lze očekávat špatnou zprávu - zachránění bezdomovci uváděli, že někdo ještě zůstal uvnitř. Plameny se ale rozšířily natolik, že se již nedalo vstoupit dovnitř.

Oheň schvacující „boudu" zaplněnou rozmanitým odpadem likvidovali hasiči v dýchací technice s použitím tří vodních proudů. „Na místě jsme měli také speciální řezné a hasicí zařízení Cobra," řekla Deníku Adamcová. Zasahovaly jednotky profesionálů z výjezdových stanic v Holešovicích, ve Strašnicích, na Petřinách i z centrály na Sokolské. Celkem se do likvidace požáru zapojily tři desátky hasičů.

Objekt k likvidaci

Hmotnou škodu požár nezpůsobil; zachvátil objekt určený k likvidaci. Proč vyšlehly plameny, zůstává předmětem šetření specialistů hasičského sboru i kriminalistů.

Podle zkušenosti hasičů je pravděpodobné, že oheň byl důsledkem nedbalosti a vznikl ve chvíli, kdy si někdo z obyvatel chtěl v chladné noci přitopit. Vyloučit však dosud nelze ani možnou variantu úmyslného zapálení.

„Zatím to vedeme jako nespecifikované zavinění neznámé osoby," řekla Deníku Adamcová, podle jejíchž slov se vyšetřovatelé na místo tragédie vrátili za denního světla kvůli hledání dalších indicií.